Ingredience
-
-
4 šálky vodka
-
4 šálky voda
-
1 1/2 šálku cukr krupice
Recept
Sdílet
Známý italský likér z citronů si můžete koupit v obchodě, nebo si ho jednoduše vyrobit za zlomek ceny doma. Sous-vide verze zabere jen 2 hodiny místo běžných 6 až 8 týdnů a chutí se snadno vyrovná originálu.
Postup
|
|
PŘÍPRAVA
Rozehřejte si lázeň o teplotě 57ºC..
Pořádně omyjte citrony v horké vodě. Škrabkou na zeleninu nakrájejte slupku z citronů na proužky. Dávejte pozor, abyste nenabrali i bílou měkkou část. Oloupané citrony uchovejte na další použití.
|
|
|
VAŘENÍ
Proužky kůry dejte do velkého zipového sáčku s vodkou. Zazipujte pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou a dejte do lázně na dvě hodiny.
|
|
|
SIRUP
V mezičase si připravte sirup: Rozehřejte vodu a cukr v hrnci na středním plameni. Míchejte, aby se všechen cukr rozpustil. Odstraňte z plamene a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
|
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Po uplynutí času vyjměte sáček z lázně. Celý obsah sáčku sceďte přes jemný cedník do misky. Vmíchejte sirup.
Hotové limoncello přelijte do čistých lahví s víčky. Nechte vychladit a podávejte.
Zdroj: recipes.anovaculinary.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"