Ingredience
-
BYLINKOVÁ PASTA
- 1/2 šálku čerstvá petržel
- 1/2 šálku koriandr čerstvý
- 1 lžíce hnědý cukr
- 10 stroužků česnek
- ze 2 ks citronů citronová kůra
- z 1 ks citronu citronová šťáva
- 1 lžička sůl
- 1/4 šálku olej
- 1/2 lžíce vločky chillivolitelné
-
ROLÁDA
- 2 ks krůtí prso
-
OMÁČKA
- 2-3 šálky kuřecí vývar
- 2 lžíce máslo
- 2 lžíce hladká mouka
- špetka černý pepř
Recept
Roláda z krůtího masa je vařená pomalu a na nízkou teplotu ve vodní lázni, což zajistí dokonale křehké, šťavnaté a prostě úžasné maso. Dochucení citronem, česnekem a směsí bylinek povznese roládu na úroveň svátečního jídla a je tak jasným favoritem třeba na nedělní oběd.
Postup
1 Hotovo |
BYLINKOVÁ PASTAVložte všechny ingredience na pastu do mixéru a mixujte. Přeneste vzniklou pastu do malé misky a odložte stranou. |
2 Hotovo |
ROLÁDA |
3 Hotovo |
VAŘENÍ |
4 Hotovo |
OPEČENÍ |
5 Hotovo |
OMÁČKANalijte šťávu z vaření do šálku a doplňte kuřecím vývarem tak, abyste měli celkem 2 šálky tekutiny. |
6 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |