Citronový likér Limoncello

0 0
Citronový likér Limoncello

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
10 ks citrón ideálně bio
4 šálky vodka
4 šálky voda
1 1/2 šálku cukr krupice

Osvěžující nápoj ze slunné Itálie můžete mít za 2 hodiny doma ve sklenici.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Známý italský likér z citronů si můžete koupit v obchodě, nebo si ho jednoduše vyrobit za zlomek ceny doma. Sous-vide verze zabere jen 2 hodiny místo běžných 6 až 8 týdnů a chutí se snadno vyrovná originálu.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Rozehřejte si lázeň o teplotě 57ºC..
Pořádně omyjte citrony v horké vodě. Škrabkou na zeleninu nakrájejte slupku z citronů na proužky. Dávejte pozor, abyste nenabrali i bílou měkkou část. Oloupané citrony uchovejte na další použití.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Proužky kůry dejte do velkého zipového sáčku s vodkou. Zazipujte pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou a dejte do lázně na dvě hodiny.

3
Hotovo

SIRUP

V mezičase si připravte sirup: Rozehřejte vodu a cukr v hrnci na středním plameni. Míchejte, aby se všechen cukr rozpustil. Odstraňte z plamene a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

4
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Po uplynutí času vyjměte sáček z lázně. Celý obsah sáčku sceďte přes jemný cedník do misky. Vmíchejte sirup.
Hotové limoncello přelijte do čistých lahví s víčky. Nechte vychladit a podávejte.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

krůtí roláda sous-vide
předchozí
Krůtí roláda
bramborový salát
další
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem
krůtí roláda sous-vide
předchozí
Krůtí roláda
bramborový salát
další
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem

Přidejte svůj komentář