• Home
  • Hovězí
  • Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

0 0
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Tohle hovězí přetéká chutí a vůní.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Jste posedlí přípravou dobrého hovězího masa? A chtěli byste si doma udělat něco jiného než steak a jeho obměny? Dáme vám recept na domácí konzervované hovězí, které díky devítidennímu naložení a sous vide vaření přetéká chutí a vůní. Buďte si naprosto jistí, že tohle hovězí si bez výhrad na místě zamilujte!

Kroky

1
hotovo
5 min

Očistěte bůček

Bůček očistěte tak, jak jste zvyklí. Někteří lidé bůček rádi zbaví veškerého tuku, někteří prorostlé části bůčku nechávají.

2
hotovo
5 min

Připravte nálev

Všechno koření namelte v mlýnku. Nasypte do vody a pečlivě promíchejte.

3
hotovo
7 - 10 dnů

Maso naložte

Maso vložte do nálevu a dejte do lednice. Nechte ho naložené 7 – 10 dnů. Alespoň 1× denně nálev s masem promíchejte a ujistěte se, že maso je v nálevu celé ponořené.

4
hotovo
5 min

Připravte kůrčičku

V malé misce smíchejte 100 g koriandru, 80 g černého pepře, 50 g suchých hořčičných semínek, 50 g kopru, 10 g muškátového květu, 10 g hřebíčku a 5 g chilli.

Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte a v mixu koření celé pečlivě obalte.

5
hotovo
48 h

Vařte sous vide

Vodní lázeň předehřejte na 60 °C. Maso vložte do sous vide sáčku a vakuově zabalte.

Sáček vložte do vody a vařte po dobu 48 hodin.

Jakmile maso uvaříte, vyndejte ho z lázně a uložte v lednici, dokud ho nebudete podávat.

6
hotovo

Servírujte

Domácí konzervované hovězí můžete servírovat například jako přílohu k vínu či pivu, na plátky za studena. Toto maso je ideální také pro přípravu sendvičů a panini atd.

Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
předchozí
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
Mrkvový dort bez mouky
Další
Mrkvový dort bez mouky

Přidej svůj komentář