• Domů
  • Hovězí
  • Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

1 0
Chutí přetékající domácí konzervované hovězí s devítidenním nálevem (sous vide)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Tohle hovězí přetéká chutí a vůní.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jste posedlí přípravou dobrého hovězího masa? A chtěli byste si doma udělat něco jiného než steak a jeho obměny? Dáme vám recept na domácí konzervované hovězí, které díky devítidennímu naložení a sous vide vaření přetéká chutí a vůní. Buďte si naprosto jistí, že tohle hovězí si bez výhrad na místě zamilujte!

Postup

1
Hotovo
5 min

Očistěte bůček

Bůček očistěte tak, jak jste zvyklí. Někteří lidé bůček rádi zbaví veškerého tuku, někteří prorostlé části bůčku nechávají.

2
Hotovo
5 min

Připravte nálev

V mlýnku namelte 85g koriandru, 85g černého pepře, 43g suchého hořčičného semínka, 43g semen kopru, 43g anýzu, 7g muškátového květu, 7g hřebíčku, 7g chilli vloček, 255g soli, 14g růžové soli a 140g hnědého cukru. Nasypte do vody a pečlivě promíchejte.

3
Hotovo
7 - 10 dnů

Maso naložte

Maso vložte do nálevu a dejte do lednice. Nechte ho naložené 7 – 10 dnů. Alespoň 1× denně nálev s masem promíchejte a ujistěte se, že maso je v nálevu celé ponořené.

4
Hotovo
5 min

Připravte kůrčičku

V malé misce smíchejte zbytek koření (100 g koriandru, 80 g černého pepře, 50 g suchých hořčičných semínek, 50 g kopru, 10 g muškátového květu, 10 g hřebíčku a 5 g chilli).

Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte a v mixu koření celé pečlivě obalte.

5
Hotovo
48 h

Vařte sous vide

Vodní lázeň předehřejte na 60 °C. Maso vložte do sous vide sáčku a vakuově zabalte.

Sáček vložte do vody a vařte po dobu 48 hodin.

Jakmile maso uvaříte, vyndejte ho z lázně a uložte v lednici, dokud ho nebudete podávat.

6
Hotovo

Servírujte

Domácí konzervované hovězí můžete servírovat například jako přílohu k vínu či pivu, na plátky za studena. Toto maso je ideální také pro přípravu sendvičů a panini atd.

Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
předchozí
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
Mrkvový dort bez mouky
další
Mrkvový dort bez mouky
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
předchozí
Sous vide uzené hrudí (bez uzení)
Mrkvový dort bez mouky
další
Mrkvový dort bez mouky

7 Comments Skrýt komentáře

V bodu 2 píšete, všechno koření dejte do nálevu…..
V bodu 4 je další koření, mám si ho na počátku vaření odsypat z celkového množství ingrediencí, nebo to je další, které není v ingrediencích uvedeno? Děkuji. Miloš

Dobrý den, při psaní jsem část textu úplně vynechala… nyní je to opravené, omlouvám se. 🙂 Děkuji za dotaz!

Dobrý den, to koření je opravdu v takovém množství? Např. 18 g muškátového květu je obrovské množství na 3 kg masa. 180 g koriandru? Není tam špatný přepočet.

Nechci být rýpavý, ale v ingrediencích je 40 g badyánu, v receptu o něm není ani zmínka, v bodě 2 je uvedeno 43 g anýzu, ten v seznamu není. Trochu mne to mate, chtěl bych jídlo připravit,ale nevím, co je správně.

Dobrý den, ten recept je nešťastný, přitom jde o tak dobré jídlo. Prošla jsem ho celý a zrevidovala. Teď je na 100% správný. Koření skutečně budete potřebovat hodně – v nálevu je třeba, aby chuť byla výrazná, zbytek koření pak obalí maso a vytvoří výbornou krustičku. 🙂 Dobrou chuť!

Tak jsem to dneska uvařil. Je to pracné, zdlouhavé, ale za ten výsledek to stojí. Neskutečná sladěnost a vyváženost chutí, masíčko šťavnaté a přitom křehké.
Děkuji za recept.

Přidejte svůj komentář