Ingredience
-
5 ks žloutek
-
100 g cukr krystal + cukr krystal na flambování
-
2 g sůl
-
260 g smetana ke šlehání Doporučujeme 35% smetanu ke šlehání
-
4 g vanilkový extrakt
-
Dle vlastního výběru čerstvé ovoce Doporučujeme maliny, jahody nebo i kousky manga
Recept
Sdílet
Krémový dezert s křupavou karamelovou krustou, připravený metodou sous vide pro dokonale hladkou konzistenci bez rizika sražení. V kombinaci s mátou a čerstvým ovocem nabízí výjimečnou harmonii chutí.
Postup
8 min |
PŘÍPRAVA KRÉMU
Do velké mísy přidejte žloutky, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience dobře promíchány. Následně pomalu přilívejte smetanu a dobře promíchejte do hladké konzistence.
|
6 min |
Přecedění směsi a plnění do nádob
Směs přeceďte přes jemné síto, aby v ní nebyly žádné kousky. Poté ji rozdělte do vhodných nádob (např. skleniček) a pevně uzavřete víčky.
|
1 hod |
VODNÍ LÁZEŇ
Připravte si vodní lázeň o teplotě 82° C. Nádoby umístěte do vody ještě před zahřátím, aby nedošlo k prasknutí sklenic a vařte 1 hodinu.
|
4 hod 30 min |
VYCHLAZENÍ KRÉMU
Po vyjmutí z lázně otevřeme víčka a necháme 30 minut chladnout při pokojové teplotě. Osušíme horní části sklenic, opět je uzavřeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.
|
6 min |
Flambování a servírování
Těsně před podáváním posypeme každý krém cca 1/2 lžičky cukru. Pomocí flambovací pistole cukr opatrně zkaramelizujeme, až vznikne křupavá krusta. Podáváme s čerstvým ovocem a mátou. Dobrou chuť!
Poznámka: Při práci s flambovací pistolí dbejte opatrnosti.
|
2 Comments Skrýt komentáře
Zdravím. Krém se mi vespod srazil, resp. je takový „vodový“ a plavou tam kousky. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě, jestli jsem nenechal u žloutků moc zbytků bílků, nebo jestli se nedostává vzduch do sklenic (to je nepravděpodobné). Díky moc.
Hrůza! 🦴😭🙏