Background Image

Créme Brûlée Sous Vide

0 0
Créme Brûlée Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
5 ks žloutek
100 g cukr krystal + cukr krystal na flambování
2 g sůl
260 g smetana ke šlehání Doporučujeme 35% smetanu ke šlehání
4 g vanilkový extrakt
Dle vlastního výběru čerstvé ovoce Doporučujeme maliny, jahody nebo i kousky manga

Lahodná chuť krému s křupavou karamelovou krustou.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Krémový dezert s křupavou karamelovou krustou, připravený metodou sous vide pro dokonale hladkou konzistenci bez rizika sražení. V kombinaci s mátou a čerstvým ovocem nabízí výjimečnou harmonii chutí.

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo
8 min

PŘÍPRAVA KRÉMU

Do velké mísy přidejte žloutky, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud nejsou všechny ingredience dobře promíchány. Následně pomalu přilívejte smetanu a dobře promíchejte do hladké konzistence.

2
Hotovo
6 min

Přecedění směsi a plnění do nádob

Směs přeceďte přes jemné síto, aby v ní nebyly žádné kousky. Poté ji rozdělte do vhodných nádob (např. skleniček) a pevně uzavřete víčky.

3
Hotovo
1 hod

VODNÍ LÁZEŇ

Připravte si vodní lázeň o teplotě 82° C. Nádoby umístěte do vody ještě před zahřátím, aby nedošlo k prasknutí sklenic a vařte 1 hodinu.

4
Hotovo
4 hod 30 min

VYCHLAZENÍ KRÉMU

Po vyjmutí z lázně otevřeme víčka a necháme 30 minut chladnout při pokojové teplotě. Osušíme horní části sklenic, opět je uzavřeme a vložíme na 4 hodiny do lednice.

5
Hotovo
6 min

Flambování a servírování

Těsně před podáváním posypeme každý krém cca 1/2 lžičky cukru. Pomocí flambovací pistole cukr opatrně zkaramelizujeme, až vznikne křupavá krusta. Podáváme s čerstvým ovocem a mátou. Dobrou chuť!

Poznámka: Při práci s flambovací pistolí dbejte opatrnosti.

blank
rýžový pudink s kardamomem
předchozí
Rýžový pudink s kardamomem
piri piri vepřové na jehle
další
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
rýžový pudink s kardamomem
předchozí
Rýžový pudink s kardamomem
piri piri vepřové na jehle
další
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou

2 Comments Skrýt komentáře

Zdravím. Krém se mi vespod srazil, resp. je takový „vodový“ a plavou tam kousky. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě, jestli jsem nenechal u žloutků moc zbytků bílků, nebo jestli se nedostává vzduch do sklenic (to je nepravděpodobné). Díky moc.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here