Background Image

Francouzská cibulačka

0 0
Francouzská cibulačka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg bílá cibule
50 g česnek
100 g šalotka
80 g toustový chléb
40 g máslo
120 ml bílé víno
několik krajíčků bageta
500 g strouhaný sýr nejlépe typu gruyère
50 ml olivový olej
1,5 kg kuře naporcované
100 g celer
20 g mrkev
2 ks bobkový list
1 l voda
sůl

Polévka pro chvíle, kdy se domácí zásoby potravin tenčí, ale času máte habaděj.

Ingredience

Recept

Sdílet

Recept, kde má použití sous-vide techniky hned dvě výhody. Při přípravě kuřecího vývaru plně kontrolujete teplotu, nenecháte jej projít varem a výsledkem je tak křišťálově čisté consommé. A navíc se veškeré aroma zeleniny a koření uchová v sáčku, čímž bude vývar mnohem chutnější.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

Příprava kuřecího vývaru

Nakrájejte celer a mrkve na kousky, vložte je společně s naporcovaným kuřetem, bobkovými listy a vodou do sous-vide pytlíku.

2
Hotovo

Vaření kuřecího vývaru

Vytvořte v pytlíku vakuum, ponořte do vodní lázně a vařte při teplotě 80 °C pod dobu 8 hodin. Jakmile je vývar hotový, ponořte sáček do studené vody, abyste zastavili proces vaření.

3
Hotovo

Příprava zeleniny

Nakrájejte cibuli na tenká kolečka, rozdrťte česnek, šalotku nakrájejte na kostičky. Rozehřejte v kastrůlku olej s máslem. Na mírném ohni orestujte cibuli s česnekem a šalotku, dokud nezkaramelizují. Přidejte bílé víno a nechte povařit, aby se odpařil alkohol. Přidejte toustový chléb nakrájený na kousky.

4
Hotovo

Spojení vývaru se zeleninou

Otevřete sáček s vývarem a vývar přefiltrujte. Do sáčku vložte orestovanou zeleninovou směs a přidejte k ní kuřecí vývar. Vysajte z něj 99 % vzduchu a nechte vařit 30 min při teplotě 80 °C.

5
Hotovo

Servírování

Na závěr polévku dochuťte solí a nalejte do servírovacích misek. Položte na polévku několik krajíčků bagety, posypte nastrouhaným sýrem a nechte krátce zapéct.

blank

Ivana Tulpová

Cestovatelka s perem a vidličkou v ruce. Při svých cestách nevynechá žádnou příležitost k dlouhé konverzaci o jídle a víně.

předchozí
Hovězí bůček na grilu
další
Ossobuco po milánsku
předchozí
Hovězí bůček na grilu
další
Ossobuco po milánsku

Přidejte svůj komentář