Ingredience
- 200 g
- 2 lžícebílé i černé
- 2 lžíce olejna vaření
- 2 lžícetmavý
- 4 lžíce
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepřčerstvě mletý
Recept
Ačkoliv je omáčka Ponzu spojovaná spíše s tradičními japonskými pokrmy jako je sashimi, skvěle se hodí také k přípravě hovězí svíčkové. Takový pokrm se nazývá tataki a my vám na něj teď dáme recept. I v něm má přitom svoje místo metoda sous vide.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme masoHovězí svíčkovou očistíme od blan a šlach. Maso po obou stranách osolíme a opepříme a obalíme v sezamových semínkách. |
2 Hotovo 5 min |
ZabalímeMaso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme trochou oleje. Vakuově zabalíme. |
3 Hotovo 60 min |
VařímeSous vide lázeň předehřejeme na 56,5 °C. Vložíme sáček s masem a vaříme po dobu 1 hodiny. |
4 Hotovo 5 min |
DokončímeUvařené maso vyjmeme ze sáčku. Gril nebo pánev rozpálíme na maximální plamen. Maso potřeme sezamovým olejem a zprudka opečeme po obou stranách (max 1 minuta na každou stranu). Sejmeme z grilu a necháme cca 5 minut odpočinout. Maso nakrájíme na plátky cca 2 mm široké. Zakapeme omáčkou Ponzu a okamžitě podáváme. |