• Home
  • Hovězí
  • Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

0 0
Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

200 g předkrm
2 lžíce bílé i černé
2 lžíce olej na vaření
2 lžíce tmavý
4 lžíce
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř čerstvě mletý

Hodí se jako hlavní chod i jako předkrm.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Ačkoliv je omáčka Ponzu spojovaná spíše s tradičními japonskými pokrmy jako je sashimi, skvěle se hodí také k přípravě hovězí svíčkové. Takový pokrm se nazývá tataki a my vám na něj teď dáme recept. I v něm má přitom svoje místo metoda sous vide.

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme maso

Hovězí svíčkovou očistíme od blan a šlach. Maso po obou stranách osolíme a opepříme a obalíme v sezamových semínkách.

2
hotovo
5 min

Zabalíme

Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme trochou oleje. Vakuově zabalíme.

3
hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 56,5 °C. Vložíme sáček s masem a vaříme po dobu 1 hodiny.

4
hotovo
5 min

Dokončíme

Uvařené maso vyjmeme ze sáčku.

Gril nebo pánev rozpálíme na maximální plamen. Maso potřeme sezamovým olejem a zprudka opečeme po obou stranách (max 1 minuta na každou stranu). Sejmeme z grilu a necháme cca 5 minut odpočinout.

Maso nakrájíme na plátky cca 2 mm široké. Zakapeme omáčkou Ponzu a okamžitě podáváme.

hally

Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
předchozí
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
Další
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi

Přidej svůj komentář