Background Image

Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

0 0
Hovězí svíčková se sezamem a omáčkou Ponzu

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
200 g
2 lžíce bílé i černé
2 lžíce olej na vaření
2 lžíce tmavý
4 lžíce
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř čerstvě mletý

Hodí se jako hlavní chod i jako předkrm.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ačkoliv je omáčka Ponzu spojovaná spíše s tradičními japonskými pokrmy jako je sashimi, skvěle se hodí také k přípravě hovězí svíčkové. Takový pokrm se nazývá tataki a my vám na něj teď dáme recept. I v něm má přitom svoje místo metoda sous vide.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
10 min

Připravíme maso

Hovězí svíčkovou očistíme od blan a šlach. Maso po obou stranách osolíme a opepříme a obalíme v sezamových semínkách.

2
Hotovo
5 min

Zabalíme

Maso vložíme do sous vide sáčku a zakápneme trochou oleje. Vakuově zabalíme.

3
Hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 56,5 °C. Vložíme sáček s masem a vaříme po dobu 1 hodiny.

4
Hotovo
5 min

Dokončíme

Uvařené maso vyjmeme ze sáčku.

Gril nebo pánev rozpálíme na maximální plamen. Maso potřeme sezamovým olejem a zprudka opečeme po obou stranách (max 1 minuta na každou stranu). Sejmeme z grilu a necháme cca 5 minut odpočinout.

Maso nakrájíme na plátky cca 2 mm široké. Zakapeme omáčkou Ponzu a okamžitě podáváme.

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

opečená kuřecí prsa
předchozí
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí
další
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi
opečená kuřecí prsa
předchozí
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Kuřecí prsíčka s bramborami a brokolicí
další
Sous vide krabičková dieta jednoduše doma: Flank steak s čočkou a zelenými fazolemi

Přidejte svůj komentář