Ingredience
-
570 g Char siu omáčka
-
podle potřeby sůl
-
podle potřeby pepř
-
podle potřeby vločky chilli
-
1,8 kg voda
-
450 gsušená
-
200 g cibule
-
900 g čínské zelíčerstvé
-
podle potřeby olivový olej
-
podle potřeby chilličerstvé - na odzobu
-
1 ks
Recept
Chtěli byste shodit nějaké to kilo, ale přitom nebýt o hladu a na jídle si pořádně pochutnat? Tak to vám nesmí uniknout recept na flank steak s čočkou a zelenými fazolemi podle Jefa Nelsona, fitness specialisty a milovníka sous vide vaření.
Postup
1
Hotovo
10 min
|
Připravíme vodní lázeňVodní lázeň předehřejeme na 54 °C. Při této teplotě maso vaříme po dobu 30-120 minut. Výsledkem bude medium rare flank steak. Teplotu vody lze samozřejmě upravit podle požadovaného stupně propečení. Pro důkladně provařený steak doporučujeme teplotu vody 60 °C a alespoň 2 hodiny přípravy. Více informací hledejte v tabulce teplot a časů vaření. |
2
Hotovo
30 - 120 min
|
Zabalíme maso |
3
Hotovo
|
Připravíme čočku |
4
Hotovo
|
Připravíme fazolky |
5
Hotovo
10 min
|
Dokončíme steak |
6
Hotovo
10 min
|
Připravíme krabičkyMaso nakrájíme na požadované porce, případně osolíme a opepříme. Do krabiček vložíme postupně porce čočky, zelených fazolek a masa. Posypeme na kolečka nakrájenou chilli papričkou a zakápneme limetkou. Krabičky zavřeme teprve, až potraviny v nich vychladnou. Krabičky necháme uložené v ledničce, dokud je nebudeme chtít konzumovat. |