Background Image

Kuřecí Parmigiana sous-vide

0 0
Kuřecí Parmigiana sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kuřecí prsa
1/2 lžičky sušený česnek
4 snítky tymián čerstvý
4 snítky rozmarýn čerstvý
sůl
pepř
NA OBALENÍ
3/4 šálku hladká mouka
2 lžičky sůl
1 lžička černý pepř
2 ks vejce
3/4 šálku strouhanka
1/4 šálku strouhaný parmazán
2 lžíce čerstvá petržel
NA POSYPÁNÍ
1/2 šálku čerstvá bazalka
8-10 plátků (cca 6 mm) mozzarella
4 lžíce strouhaný parmazán

Kuře s parmazánem a těstovinami je ryze italská záležitost, která stojí za ochutnání!

Kuchyně:

Ingredience

  • NA OBALENÍ

  • NA POSYPÁNÍ

Recept

Sdílet

Kuřecí plátky obalené, osmažené a zapečené s parmazánem, k tomu jako příloha těstoviny s omáčkou. Ano, máte tu čest s jídlem italské kuchyně. Připravte si na něj maso sous-vide, ať si maximálně pochutnáte.

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA KUŘETE

Osolte a opepřete kuřecí plátky a posypte česnekem. Vložte do sous-vide sáčků s tymiánem a rozmarýnem a vakuujte.
Takto připravené je můžete skladovat v lednici až 2 dny, nebo vařit ihned.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 60.5 °C. Vložte sáčky s kuřecím masem a vařte alespoň 2 hodiny (maximálně 12 hodin).

3
Hotovo

OBALENÍ

Vytáhněte kuřecí plátky ze sáčků a osušte papírovými utěrkami.

Nachystejte si 3 obalovací misky následovně:
1. Smíchejte mouku, sůl a pepř
2. Rozšlehejte vejce.
3. Smíchejte strouhanku, parmazán a nasekanou petrželku.

Obalte celé kuřecí plátky v trojobalu (případně je ještě podélně rozpulte).

4
Hotovo

SMAŽENÍ A PEČENÍ

Rozehřejte si troubu a zároveň rozpalte pánev na středním plameni.

Na pánvi v cca 1,2 cm oleje osmažte řízky do zlatova z obou stran. Nechte okapat.

Poté rozložte na pečící papír, posypte bazalkou, mozzarellou a strouhaným parmazánem. Opékejte, než začne sýr hnědnout a bublat.

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Položte na talíř a podávejte například s těstovinami a omáčkou marinara.

Zdroj: amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

ananasové špízy
předchozí
Ananasové špízy s rumem
lilek na kari
další
Sous-vide lilek na kari
ananasové špízy
předchozí
Ananasové špízy s rumem
lilek na kari
další
Sous-vide lilek na kari

Přidejte svůj komentář