Kuřecí prsa Teriyaki sous vide

1 0
Kuřecí prsa Teriyaki sous vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
675 g kuřecí prsa
32 g sojová omáčka
2 lžíce rýžový ocet
1/2 lžíce rostlinný olej
2 stroužky česnek
1 lžíce kukuřičný škrob
3 lžíce cukr
1 lžíce voda

Pro fanoušky čínské kuchyně.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jemné a šťavnaté kuře v lahodné Teriyaki omáčce je ideální pokrm k večeři či obědu. Pokud jsou čínská jídla vaše oblíbená, rozhodně vyzkoušejte tento recept.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
1 hod 5 min

VAŘÍME VE VODNÍ LÁZNI

V malé misce smícháme sójovou omáčku, cukr, rýžový ocet, mletý česnek a olej. Kuřecí prsa společně s omáčkou vložíme do vaku, který umístíme do vodní lázně o teplotě 65 ° C. Vaříme 1 hodinu (maso je zcela ponořené ve vodě).

2
Hotovo
5 min

MASO OSUŠÍME A NAKRÁJÍME

Vyndáme kuře z vaku, ale omáčku, která byla v sáčku s masem nevyhazujeme. Kuře osušíme papírovými ubrousky a nakrájíme na kousky.

3
Hotovo
10 min

PŘÍPRAVA OMÁČKY

Zahřejeme si pánev na středně vyoskou teplotu a nalijeme do ní omáčku ze sáčku. V malé misce si rozmícháme kukuřičný škrob s vodou a následně směs nalijeme do pánve. Několik minut neustále omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Poté sundáme pánev z ohně a přidáme do omáčky kuřecí kousky.

4
Hotovo
2 min

SERVÍRUJEME

Můžeme kuřecí prsíčka Teriyaki podávat.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

masové kuličky sous vide
předchozí
Sous vide masové kuličky
Zelené fazole s česnekem
další
Zelené fazole s česnekem
masové kuličky sous vide
předchozí
Sous vide masové kuličky
Zelené fazole s česnekem
další
Zelené fazole s česnekem

Přidejte svůj komentář