Sous vide masové kuličky

0 0
Sous vide masové kuličky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 g mleté maso ideálně směs hovězí, vepřové a telecí
1/2 šálku parmazán
1/3 šálku strouhanka
1 lžíce česnek
1/2 lžičky sušené oregano
1 a 1/2 lžičky sůl
1 lžička černý pepř
1 ks vejce
1/3 šálku mléko

Vychucené masové kuličky, bez kterých si Švédi neumí život ani představit.

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Tohle je základní recept na skvělé masové kuličky připravené sous-vide. Odsud se můžete vydat jakýmkoli směrem – třeba přidat mexické koření pro pálivější verzi, ogrilovat si je, a nebo zalít vaší oblíbenou omáčkou. Úžasně chutnají i s těstovinovými omáčkami, v sendviči, nebo jen tak samotné.

    Postup

    1
    Hotovo

    TVOŘÍME KULIČKY

    Předehřejeme si lázeň o teplotě 71°C.
    Smícháme mleté maso, nastrouhaný parmazán, strouhanku, rozmačkaný česnek oregano, sůl a pepř ve velké míse. V jiné menší misce vyšleháme vejce s mlékem. Potom vlijeme do mísy k masu a vše promícháme. Ze směsi uválíme větší kuličky.

    2
    Hotovo

    VAŘÍME KULIČKY

    Kuličky vložíme do sous-vide sáčku, vakuujeme a ponoříme do lázně. Vaříme 1 hodinu, maximum 2 hodiny.

    3
    Hotovo

    SERVÍRUJEME KULIČKY

    Po skončení vaření vyjmeme sáček, vodu ze sáčku vylijeme, kuličky dáme na talíř a osušíme papírovými utěrkami. Potom lehce opečeme na pánvi nebo grilu 5 minut z každé strany. Servírujeme samotné posypané bylinkami, s těstovinami a omáčkou, nebo s jakoukoli vaší oblíbenou omáčkou a rýží.

    Zdroj: blog.suvie.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    cuketa
    předchozí
    Cuketa s parmezánem
    Kuřecí prsa Teriyaki sous vide
    další
    Kuřecí prsa Teriyaki sous vide
    cuketa
    předchozí
    Cuketa s parmezánem
    Kuřecí prsa Teriyaki sous vide
    další
    Kuřecí prsa Teriyaki sous vide

    Přidejte svůj komentář