Kuřecí stehna na iberský způsob

0 0
Kuřecí stehna na iberský způsob

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g kuřecí paličky
4 ks brambory
1 ks paprika
6 stroužků česnek
1 ks bílá cibule
1/2 šálku olivový olej
1 lžíce paprika mletá
1 lžička tymián
1 lžička černý pepř
1 lžička sůl

Skvěle vychucená večeře pro celou rodinu

Ingredience

Recept

Sdílet

Rychlý, jednoduchý a kompletně přizpůsobitelný recept pro celou rodinu. Na jedné pánvi byste ho sice uvařili rychleji, ale delší doba při sous-vide vaření je naprosto vynahrazená finální chutí.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 63 °C
Kuřecí paličky si namarinujte v olivovém oleji, soli, pepři, paprice, rozmačkaném česneku a tymiánu, ideálně nechte marinovat přes noc.
Koření si můžete pozměnit dle vaší chuti - přidejte třeba chilli pro lehce pálivou chuť nebo citrón pro kyselejší.

2
Hotovo

VAŘENÍ MASA

Vložte kuře i s marinádou do sous-vide sáčku (pokud jste je v něm rovnou nemarinovali přes noc). Poté vakuujte a vařte 2 hodiny.

3
Hotovo

OPEČENÍ

Brambory si předem uvařte a nakrájejte na větší kusy.
Na plech nebo do pečící formy dejte uvařené kuře i se šťávou, k němu přidejte nakrájené uvařené brambory, papriku na kostky a cibuli. Případně přidejte sůl a pepř. Promíchejte a pečte 10 - 15 minut v troubě na 230 °C. Můžete podávat.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

brusinková omáčka
předchozí
Sous-vide brusinková omáčka
ananasové špízy
další
Ananasové špízy s rumem
brusinková omáčka
předchozí
Sous-vide brusinková omáčka
ananasové špízy
další
Ananasové špízy s rumem

Přidejte svůj komentář