Ingredience
-
500 g kuřecí paličky
-
4 ks brambory
-
1 ks paprika
-
6 stroužků česnek
-
1 ks bílá cibule
-
1/2 šálku olivový olej
-
1 lžíce paprika mletá
-
1 lžička tymián
-
1 lžička černý pepř
-
1 lžička sůl
Recept
Sdílet
Rychlý, jednoduchý a kompletně přizpůsobitelný recept pro celou rodinu. Na jedné pánvi byste ho sice uvařili rychleji, ale delší doba při sous-vide vaření je naprosto vynahrazená finální chutí.
Postup
|
PŘÍPRAVA MASA
Předehřejte si lázeň o teplotě 63 °C
Kuřecí paličky si namarinujte v olivovém oleji, soli, pepři, paprice, rozmačkaném česneku a tymiánu, ideálně nechte marinovat přes noc.
Koření si můžete pozměnit dle vaší chuti - přidejte třeba chilli pro lehce pálivou chuť nebo citrón pro kyselejší.
|
|
VAŘENÍ MASA
Vložte kuře i s marinádou do sous-vide sáčku (pokud jste je v něm rovnou nemarinovali přes noc). Poté vakuujte a vařte 2 hodiny.
|
|
OPEČENÍ
Brambory si předem uvařte a nakrájejte na větší kusy.
Na plech nebo do pečící formy dejte uvařené kuře i se šťávou, k němu přidejte nakrájené uvařené brambory, papriku na kostky a cibuli. Případně přidejte sůl a pepř. Promíchejte a pečte 10 - 15 minut v troubě na 230 °C. Můžete podávat.
Zdroj: foodfornet.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"