Batátové hranolky

0 0
Batátové hranolky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks batáty
rostlinný olej na smažení
2 lžíce hnědý cukr
sůl
černý pepř
javorový sirup volitelné
máslo volitelné

Nasládlé oranžové hranolky jako pestřejší příloha k hlavnímu jídlu

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Možná nejste velcí fanoušci tzv. sladkých brambor, ale to je možná proto, že jste je ještě neochutnali uvařené k dokonalosti. A co teprve ve formě hranolek! Batáty uvaříme sous-vide a pak rychle opečeme. Pokud chceme o něco sladší variantu, omastíme je máslem s javorovým sirupem.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 83ºC.
Batáty oloupejte a nakrájejte na hranolky, pak vložte do zipového nebo vakuového sáčku. Vakuujte, ponořte do lázně a vařte 45 minut.

2
Hotovo

SMAŽENÍ A PODÁVÁNÍ

Před koncem vaření si rozpalte olej v pánvi nebo pekáči na cca 190 ºC.
Vytáhněte hranolky a opatrně osušte papírovými utěrkami. Přeneste do horkého oleje a smažte do zlatova a křupava 4-5 minut.
Osmažené hranolky dejte odkapat na papírové utěrky a ihned posypte hnědým cukrem, solí a pepřem. Pokud chcete, podávejte s javorovým máslem (mix sirupu a másla).

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous-vide kapustičky s piniovými oříšky
předchozí
Kapustičky s piniovými oříšky
meruňky s kardamomem
další
Meruňky s kardamomem
sous-vide kapustičky s piniovými oříšky
předchozí
Kapustičky s piniovými oříšky
meruňky s kardamomem
další
Meruňky s kardamomem

Přidejte svůj komentář