Pálivá sous vide kuřecí křidélka

0 0
Pálivá sous vide kuřecí křidélka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 kg kuřecí křidélka
1 lahev pálivá omáčka na kuře někdy označovaná jako sweet and sour
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl
15 ml sojová omáčka

Neodolatelná kuřecí křidélka, která lehce pálí a jednoduše se připravují.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Představujeme vám kuřecí křidélka, která jsou ideálním pokrmem na party, nebo ke sledování sportovních televizních přenosů s přáteli. Křidélka jsou příjemně pálivá a křehká a jejich příprava vám zabere jenom pár desítek minut.

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravíme si omáčku

Pálivou omáčku na kuře vylijeme do menší mističky. Přidáme cca 15 ml sojové omáčky a pečlivě zamícháme.

2
hotovo
8 h

Naložíme kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka omyjeme a dáme do uzavíratelné krabičky. Osolíme a opepříme a pečlivě polijeme omáčkou na kuře tak, aby v ní byla naložená všechna křidélka. Dáme do ledničky a necháme odležet alespoň 8 hodin (nejlépe do druhého dne).

3
hotovo
5 min

Připravíme na vaření

Křidélka vyndáme z krabičky a dáme do sous vide sáčku. Přidáme cca ¼ omáčky a vakuově zabalíme. Zbytek omáčky přelijeme do malého hrnce.

4
hotovo
4 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 80 °C. Vložíme sáček s kuřecími křidélky a vaříme cca 4 hodiny.

5
hotovo

Připravíme omáčku

Mezi tím zbytek omáčky zahřejeme v hrnci na mírném plameni a redukujeme, dokud se omáčka patřičně nepotáhne (nebude zůstávat na zadní straně lžíce). Odstavíme.

6
hotovo
5 min

Podáváme

Kuřecí křidélka vyjmeme ze sáčku a dáme na misku. Omáčku ze sáčku nalijeme do hrnce s redukovanou omáčkou a zamícháme. Pokud je omáčka příliš tekutá, ještě chvíli redukujeme.

Nakonec omáčku přelijeme přes kuřecí křidélka a okamžitě servírujeme.

ladyambientte

recept na úžasný sous vide dezert z hrušek
předchozí
Hrušky v červeném víně
Další
Nakládaná cibule

One Comment Hide Comments

Přidej svůj komentář