Background Image

Pálivá sous vide kuřecí křidélka

0 0
Pálivá sous vide kuřecí křidélka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg kuřecí křidélka
1 lahev pálivá omáčka na kuře někdy označovaná jako sweet and sour
podle potřeby pepř
podle potřeby sůl
15 ml sojová omáčka

Neodolatelná kuřecí křidélka, která lehce pálí a jednoduše se připravují.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Představujeme vám kuřecí křidélka, která jsou ideálním pokrmem na party, nebo ke sledování sportovních televizních přenosů s přáteli. Křidélka jsou příjemně pálivá a křehká a jejich příprava vám zabere jenom pár desítek minut.

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme si omáčku

Pálivou omáčku na kuře vylijeme do menší mističky. Přidáme cca 15 ml sojové omáčky a pečlivě zamícháme.

2
Hotovo
8 h

Naložíme kuřecí křidélka

Kuřecí křidélka omyjeme a dáme do uzavíratelné krabičky. Osolíme a opepříme a pečlivě polijeme omáčkou na kuře tak, aby v ní byla naložená všechna křidélka. Dáme do ledničky a necháme odležet alespoň 8 hodin (nejlépe do druhého dne).

3
Hotovo
5 min

Připravíme na vaření

Křidélka vyndáme z krabičky a dáme do sous vide sáčku. Přidáme cca ¼ omáčky a vakuově zabalíme. Zbytek omáčky přelijeme do malého hrnce.

4
Hotovo
4 h

Vaříme

Sous vide lázeň zahřejeme na 80 °C. Vložíme sáček s kuřecími křidélky a vaříme cca 4 hodiny.

5
Hotovo

Připravíme omáčku

Mezi tím zbytek omáčky zahřejeme v hrnci na mírném plameni a redukujeme, dokud se omáčka patřičně nepotáhne (nebude zůstávat na zadní straně lžíce). Odstavíme.

6
Hotovo
5 min

Podáváme

Kuřecí křidélka vyjmeme ze sáčku a dáme na misku. Omáčku ze sáčku nalijeme do hrnce s redukovanou omáčkou a zamícháme. Pokud je omáčka příliš tekutá, ještě chvíli redukujeme.

Nakonec omáčku přelijeme přes kuřecí křidélka a okamžitě servírujeme.

blank
recept na úžasný sous vide dezert z hrušek
předchozí
Hrušky v červeném víně
další
Nakládaná cibule
recept na úžasný sous vide dezert z hrušek
předchozí
Hrušky v červeném víně
další
Nakládaná cibule

3 Comments Skrýt komentáře

Taky vyzkoušeno, skvělé. Jen je nutno vybrat správnou omáčku a nešetřit při nákupu. Náhražka ze supermarketů je spíš rajský kečup s čili. A na chuti je to poznat. Při použití osvědčených omáček výborné.

Přidejte svůj komentář