Background Image

Hrušky v červeném víně

0 0
Hrušky v červeném víně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks hruška podle vlastního výběru
láhev (750 ml) červené víno
podle potřeby muškátový květ vcelku
1 g muškátový oříšek
5 g skořicová tyčinka
2 g hřebíček
1,5 g nové koření
podle potřeby cukr krystal
podle potřeby citronová šťáva
volitelná ingredience vanilková zmrzlina
volitelná ingredience šlehačka

Skvělý dezert z hrušek a červeného vína, který vypadá honosně, ale je jednoduchý na přípravu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Elegantní dezert nevyžaduje obtížnou přípravu. Přesvědčí vás o tom hrušky připravené v červeném víně metodou sous vide. Hrušky mají klasickou sladkou chuť, ale ozvláštní se omáčkou z červeného vína a případně vanilkovou zmrzlinou. Příprava naprosto fantastického dezertu vám zabere maximálně 1 hodinu.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

Vybereme hrušky

K dispozici je spousta druhů hrušek. Vyberte si ty, které vám nejvíce chutnají.

2
Hotovo
2 min

Připravíme nálev

Všechny ingredience vyjma hrušek (tedy víno, cukr a koření) dáme do hrnce a důkladně promícháme.

3
Hotovo
10 min

Redukujeme

Nálev zahřejeme na středním plamenu a redukujeme, dokud se objem nezmenší na 1/5 nebo dokud se nepotáhne po zadní straně lžíce. Přecedíme a dáme zchladit do studené lázně nebo do lednice.

4
Hotovo
3 min

Připravíme hrušky

Do misky dáme studenou vodu. Hrušky pečlivě oloupeme a ponoříme do vody.
Tip: Pokud jsou hrušky hodně zralé, můžeme do vody přidat trochu citronové šťávy, abychom předešli hnědnutí.

5
Hotovo

Vyčistíme hrušky (volitelný krok)

Za pomoci houbičky nebo kuchyňské utěrky vyčistíme povrch každé hrušky. Dosáhneme tak hezčího vzhledu.

6
Hotovo
5 min

Sbalíme

Do sous vide sáčku dáme hrušky a zredukované víno a zabalíme podle návodu na vašem vakuovém přístroji.

7
Hotovo
30 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 80 °C. Vložíme sáček s hruškami a vaříme po dobu 30 minut nebo dokud hrušky nebudou na dotek měkké.

8
Hotovo
10 min

Připravíme šťávu

Sáček s ovocem otevřeme. Opatrně z něj vyjmeme hrušky. Šťávu přelijeme do hrnce a opět redukujeme na mírném plameni, dokud nezůstane konzistence sirupu.

9
Hotovo

Servírujeme

Hrušky dáme do misek a přelijeme šťávou z vína. Můžeme přidat vanilkovou zmrzlinu a šlehačku či jiné ingredience podle chuti.

blank
Podáváme
předchozí
Sýrová omáčka ke steaku nebo k těstovinám
další
Pálivá sous vide kuřecí křidélka
Podáváme
předchozí
Sýrová omáčka ke steaku nebo k těstovinám
další
Pálivá sous vide kuřecí křidélka

Přidejte svůj komentář