Polévka z červené řepy

0 0
Polévka z červené řepy

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 lžíce extra panenský olivový olej
1 a 1/2 lžičky kmín semínka
1 ks cibule
1 ks pórek
košer sůl
cca 900 g červená řepa
1 ks bobkový list
3 šálky kuřecí vývar
1/2 šálku tučný jogurt
jablečný ocet
na zdobení čerstvý kopr

Inspirace z východu v sous-vide podání

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Určitě už jste ochutnali známý ukrajinský boršč, no a pokud vám chutnal, zkuste následující recept. Je inspirován právě borščem, jen je lehčí, bezmasý, mixovaný a hlavně uvařený sous-vide. Aneb jednodušší už to nebude!

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo

ZÁKLAD NA POLÉVKU

Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Rozehřejte v pánvi olivový olej na středním plameni a opečte kmínová semínka, až začnou praskat (cca 1 minutu). Přidejte cibuli na kostičky, nakrájený pórek a špetku soli. Opékejte, dokud cibule s pórkem nezměknou a nezprůsvitní (cca 5 až 7 minut). Nechte vychladnout.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Smíchejte vychladlou směs s nakrájenou červenou řepou v míse, přidejte bobkový list a 1/2 lžičky soli. Dobře promíchejte a rozdělte do dvou velkých sáčků, poté vakuujte.
Vložte do lázně a vařte 2 hodiny.

3
Hotovo

MIXOVÁNÍ

Po uplynutí doby vytáhněte sáček z vody a přeneste obsah do velké mísy nebo hrnce. Přilijte vývar a mixujte ponorným mixérem.

4
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Vmíchejte jogurt a případně zřeďte dalším vývarem nebo vodou dle potřeby. Ochuťte jablečným octem a solí. Podávejte s kopečkem jogurtu a snítkou kopru.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous-vide francouzský toast
předchozí
Francouzský toast sous-vide
sous vide ratatouille
další
Ratatouille sous-vide
sous-vide francouzský toast
předchozí
Francouzský toast sous-vide
sous vide ratatouille
další
Ratatouille sous-vide

Přidejte svůj komentář