Polévka z červené řepy

0 0
Polévka z červené řepy

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 lžíce extra panenský olivový olej
1 a 1/2 lžičky kmín semínka
1 ks cibule
1 ks pórek
košer sůl
cca 900 g červená řepa
1 ks bobkový list
3 šálky kuřecí vývar
1/2 šálku tučný jogurt
jablečný ocet
na zdobení čerstvý kopr

Inspirace z východu v sous-vide podání

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Určitě už jste ochutnali známý ukrajinský boršč, no a pokud vám chutnal, zkuste následující recept. Je inspirován právě borščem, jen je lehčí, bezmasý, mixovaný a hlavně uvařený sous-vide. Aneb jednodušší už to nebude!

    Postup

    1
    Hotovo

    ZÁKLAD NA POLÉVKU

    Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
    Rozehřejte v pánvi olivový olej na středním plameni a opečte kmínová semínka, až začnou praskat (cca 1 minutu). Přidejte cibuli na kostičky, nakrájený pórek a špetku soli. Opékejte, dokud cibule s pórkem nezměknou a nezprůsvitní (cca 5 až 7 minut). Nechte vychladnout.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ

    Smíchejte vychladlou směs s nakrájenou červenou řepou v míse, přidejte bobkový list a 1/2 lžičky soli. Dobře promíchejte a rozdělte do dvou velkých sáčků, poté vakuujte.
    Vložte do lázně a vařte 2 hodiny.

    3
    Hotovo

    MIXOVÁNÍ

    Po uplynutí doby vytáhněte sáček z vody a přeneste obsah do velké mísy nebo hrnce. Přilijte vývar a mixujte ponorným mixérem.

    4
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Vmíchejte jogurt a případně zřeďte dalším vývarem nebo vodou dle potřeby. Ochuťte jablečným octem a solí. Podávejte s kopečkem jogurtu a snítkou kopru.

    Zdroj: anovaculinary.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    sous-vide francouzský toast
    předchozí
    Francouzský toast sous-vide
    sous vide ratatouille
    další
    Ratatouille sous-vide
    sous-vide francouzský toast
    předchozí
    Francouzský toast sous-vide
    sous vide ratatouille
    další
    Ratatouille sous-vide

    Přidejte svůj komentář