Ingredience
-
cca 680 g filety z tresky
-
cca 170 g Udon nudle nebo jiné pšeničné nudle
-
3 šálky kuřecí vývar
-
2 lžíce sojová omáčka
-
2 lžičky sezamový olej
-
1 hlávka čínské zelí
-
cca 110 g cukrový hrášek
-
4 stroužky čerstvý česnek
-
1 lžíce nasekaný zázvor
-
1 ks šalotka
-
2 ks červená chilli paprička
-
2 ks jarní cibulka
-
sůl
-
pepř
Recept
Sdílet
Zdravá a delikátní polévka, která vyžene všechny nemoci z těla. Treska připravená sous-vide je křehká s neuvěřitelnou konzistencí masa. Pokud se chcete zahřát pořádnou polévkou v zimním čase, právě tuto vám rozhodně doporučujeme.
Postup
|
VAŘENÍ RYBY
Nastavte si sous-vide vařič na 54.5 °C.
Rybu osolte a opepřete. Vložte filety do většího sáčku společně s vývarem, sójovou omáčkou, zázvorem, nahrubo nasekaným česnekem a šalotkou a nakrájenými chilli papričkami. Vakuujte nebo uzavřete pomocí metody vytlačení vzduchu vodou a vložte do lázně na 30 minut.
|
|
VAŘENÍ NUDLÍ
Během vaření uvařte nudle podle instrukcí na obalu. Slijte vodu a prolijte nudle studenou vodou, aby se zchladily.
|
|
POLÉVKA
Vytáhněte sáček z lázně. Opatrně vyjměte rybu a osušte poklepáním papírovými utěrkami.
Do velkého hrnce nalijte směs ze sáčku. Přiveďte k varu, potom uberte plamen a povařte po dobu 5 minut. Sceďte vývar přes cedník, abyste z polévky vyjmuli zázvor, česnek, šalotku a chilli papričky.
Vývar dál vařte, přidejte nasekané čínské zelí a cukrový hrášek. Povařte 3-5 minut nebo dokud nebude zelenina měkká. Přidejte nudle a sezamový olej a 1 minutu prohřejte. Podle chuti polévku osolte.
|
|
SERVÍROVÁNÍ
Do každé misky dejte naběračku polévky se zeleninou a nudlemi. Vložte rybu a přelijte ji lžící polévky, aby se zahřála. Posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte.
Zdroj: sousvideways.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"