Treska v česnekovo-zázvorové nudlové polévce

0 0
Treska v česnekovo-zázvorové nudlové polévce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 680 g filety z tresky
cca 170 g Udon nudle nebo jiné pšeničné nudle
3 šálky kuřecí vývar
2 lžíce sojová omáčka
2 lžičky sezamový olej
1 hlávka čínské zelí
cca 110 g cukrový hrášek
4 stroužky čerstvý česnek
1 lžíce nasekaný zázvor
1 ks šalotka
2 ks červená chilli paprička
2 ks jarní cibulka
sůl
pepř

Asijská kuchyně vylepšená sous-vide uměním

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Zdravá a delikátní polévka, která vyžene všechny nemoci z těla. Treska připravená sous-vide je křehká s neuvěřitelnou konzistencí masa. Pokud se chcete zahřát pořádnou polévkou v zimním čase, právě tuto vám rozhodně doporučujeme.

    Číst
    I tyto pokrmy můžete připravit sous vide!

    Postup

    1
    Hotovo

    VAŘENÍ RYBY

    Nastavte si sous-vide vařič na 54.5 °C.
    Rybu osolte a opepřete. Vložte filety do většího sáčku společně s vývarem, sójovou omáčkou, zázvorem, nahrubo nasekaným česnekem a šalotkou a nakrájenými chilli papričkami. Vakuujte nebo uzavřete pomocí metody vytlačení vzduchu vodou a vložte do lázně na 30 minut.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ NUDLÍ

    Během vaření uvařte nudle podle instrukcí na obalu. Slijte vodu a prolijte nudle studenou vodou, aby se zchladily.

    3
    Hotovo

    POLÉVKA

    Vytáhněte sáček z lázně. Opatrně vyjměte rybu a osušte poklepáním papírovými utěrkami.
    Do velkého hrnce nalijte směs ze sáčku. Přiveďte k varu, potom uberte plamen a povařte po dobu 5 minut. Sceďte vývar přes cedník, abyste z polévky vyjmuli zázvor, česnek, šalotku a chilli papričky.
    Vývar dál vařte, přidejte nasekané čínské zelí a cukrový hrášek. Povařte 3-5 minut nebo dokud nebude zelenina měkká. Přidejte nudle a sezamový olej a 1 minutu prohřejte. Podle chuti polévku osolte.

    4
    Hotovo

    SERVÍROVÁNÍ

    Do každé misky dejte naběračku polévky se zeleninou a nudlemi. Vložte rybu a přelijte ji lžící polévky, aby se zahřála. Posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte.

    Zdroj: sousvideways.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    beluga sous vide
    předchozí
    Černá čočka beluga sous-vide
    další
    Londýnské grilované hovězí
    beluga sous vide
    předchozí
    Černá čočka beluga sous-vide
    další
    Londýnské grilované hovězí

    Přidejte svůj komentář