• Domů
  • Zelenina
  • Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

0 0
Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
60 ml olivový olej
3 stroužky česnek
8 ks omáčka Ponzu baby čínské zelí či brukev čínská
podle potřeby sojová omáčka nasládlá
podle potřeby petržel
podle potřeby

Tuhle zeleninu si zamilují i odpůrci zeleniny.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Někteří lidé nemají rádi zeleninu, ba co víc, některým lidem se zelenina úplně hnusí. Důvod je nejspíš prostý, ještě neochutnali toto sous vide čínské zelí (brukev čínská/baby bok choy)!

    Postup

    1
    Hotovo
    5 min

    Připravíme zelí

    Zelí či brukev omyjeme a podélně přeřízneme (viz obrázek).

    2
    Hotovo
    10 min

    Opečeme česnek

    Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a začneme zahřívat na mírný plamen. Přidáme oloupané stroužky česneku a zlehka osmažíme (cca 10 minut).

    Tento krok lze vynechat a česnek s olejem přidat bez předchozího opékání. My ovšem česnek před použitím opékáme rádi, rozvine se tak jeho chuť.

    3
    Hotovo
    5 min

    Sbalíme ingredience

    Do sous vide sáčku dáme všechnu zeleninu, olej i česnek. Vakuově zabalíme.

    4
    Hotovo
    20 min

    Vaříme

    Vodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 20 minut.

    5
    Hotovo
    5 min

    Ozdobíme, podáváme

    Zeleninu vyjmeme ze sáčku, zbavíme česneku a dáme na talíř. Posypeme petrželkou a pokapeme sojovou omáčkou. Můžeme ozdobit i dalšími způsoby.

    Okamžitě podáváme (tzn. za tepla, ale chutnat by vám měla i za studena).

    hally

    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
    předchozí
    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
    vaříme sous vide
    další
    Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami
    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
    předchozí
    Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
    vaříme sous vide
    další
    Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami

    Přidejte svůj komentář