• Domů
  • Zelenina
  • Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

0 0
Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
60 ml olivový olej
3 stroužky česnek
8 ks omáčka Ponzu baby čínské zelí či brukev čínská
podle potřeby sojová omáčka nasládlá
podle potřeby petržel
podle potřeby

Tuhle zeleninu si zamilují i odpůrci zeleniny.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Někteří lidé nemají rádi zeleninu, ba co víc, některým lidem se zelenina úplně hnusí. Důvod je nejspíš prostý, ještě neochutnali toto sous vide čínské zelí (brukev čínská/baby bok choy)!

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme zelí

Zelí či brukev omyjeme a podélně přeřízneme (viz obrázek).

2
Hotovo
10 min

Opečeme česnek

Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a začneme zahřívat na mírný plamen. Přidáme oloupané stroužky česneku a zlehka osmažíme (cca 10 minut).

Tento krok lze vynechat a česnek s olejem přidat bez předchozího opékání. My ovšem česnek před použitím opékáme rádi, rozvine se tak jeho chuť.

3
Hotovo
5 min

Sbalíme ingredience

Do sous vide sáčku dáme všechnu zeleninu, olej i česnek. Vakuově zabalíme.

4
Hotovo
20 min

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 20 minut.

5
Hotovo
5 min

Ozdobíme, podáváme

Zeleninu vyjmeme ze sáčku, zbavíme česneku a dáme na talíř. Posypeme petrželkou a pokapeme sojovou omáčkou. Můžeme ozdobit i dalšími způsoby.

Okamžitě podáváme (tzn. za tepla, ale chutnat by vám měla i za studena).

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
předchozí
Grilované krkovice na kantonský způsob (Char Siu)
vaříme sous vide
další
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)
předchozí
Grilované krkovice na kantonský způsob (Char Siu)
vaříme sous vide
další
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami

Přidejte svůj komentář