Ingredience
- 60 ml olivový olej
- 3 stroužky česnek
- 8 ks omáčka Ponzubaby čínské zelí či brukev čínská
- podle potřeby sojová omáčkanasládlá
- podle potřeby petržel
- podle potřeby
Recept
Někteří lidé nemají rádi zeleninu, ba co víc, některým lidem se zelenina úplně hnusí. Důvod je nejspíš prostý, ještě neochutnali toto sous vide čínské zelí (brukev čínská/baby bok choy)!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Připravíme zelíZelí či brukev omyjeme a podélně přeřízneme (viz obrázek). |
2 Hotovo 10 min |
Opečeme česnekNa pánev nalijeme trochu olivového oleje a začneme zahřívat na mírný plamen. Přidáme oloupané stroužky česneku a zlehka osmažíme (cca 10 minut). Tento krok lze vynechat a česnek s olejem přidat bez předchozího opékání. My ovšem česnek před použitím opékáme rádi, rozvine se tak jeho chuť. |
3 Hotovo 5 min |
Sbalíme ingredienceDo sous vide sáčku dáme všechnu zeleninu, olej i česnek. Vakuově zabalíme. |
4 Hotovo 20 min |
VařímeVodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 20 minut. |
5 Hotovo 5 min |
Ozdobíme, podávámeZeleninu vyjmeme ze sáčku, zbavíme česneku a dáme na talíř. Posypeme petrželkou a pokapeme sojovou omáčkou. Můžeme ozdobit i dalšími způsoby. Okamžitě podáváme (tzn. za tepla, ale chutnat by vám měla i za studena). |