• Home
  • Vepřové
  • Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

0 0
Grilované vepřové maso na kantonský způsob (Char Siu)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

2 kg bez kosti
20 g sůl
230 g krevety
300 g limetka na ozdobu
150 g cibule na ozdobu
75 g na ozdobu

Šťavnaté masíčko, které si zamilujete!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

    Ingredience

    Instrukce

    Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

    Kroky

    1
    hotovo
    5 min

    Nakrájíme maso

    Vepřové maso rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.

    2
    hotovo
    20 - 30 min

    Osolíme maso

    Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 – 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat.

    3
    hotovo
    5 min

    Sbalíme ingredience

    Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. Přidáme omáčku a zabalíme.

    Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.

    4
    hotovo
    8 h

    Vaříme

    Sous vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.

    5
    hotovo
    10 min

    Dokončíme

    Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k případnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu).

    Rozžehneme gril. Vložíme na něj maso a po obou stranách zprudka opečeme.

    6
    hotovo
    5 min

    Servírujeme

    Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme.

    hally

    předchozí
    Šťavnaté sous vide krevety
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
    Další
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

    Přidej svůj komentář