Grilované krkovice na kantonský způsob (Char Siu)

0 0
Grilované krkovice na kantonský způsob (Char Siu)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg vepřová krkovička bez kosti
20 g sůl
130 g Char siu omáčka čínská grilovací omáčka
80 ml ústřicová omáčka
125 ml čínské švestkové víno
115 g med
90 g cukr krystal
1/2 lžičky koření pěti vůní
2 ks badyán
4 stroužků česnek
2 lžíce zázvor
75 g sezamová semínka do hořčice
300 g pikantní hořčice

Šťavnaté masíčko, které si zamilujete!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Low Carb
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Někomu se grilování může zdát jednotvárné, pravda ale je, že pokud si s masem trošku pohrajete, můžete mít každý den úplně jiný výsledek. Skvělým důkazem je grilované vepřové maso na kantonský způsob, které někteří z vás budou znát jako Char Sui. V tomto článku vám dáme recept, jak si tuhle dobrůtku připravit doma.

    Postup

    1
    Hotovo
    5 min

    Nakrájíme maso

    Krkovici rozkrájíme na několik plátků o šířce necelé 4 cm.

    2
    Hotovo
    20 - 30 min

    Osolíme maso

    Maso po obou stranách bohatě posolíme. Necháme uležet asi 20 – 30 minut, aby maso stihlo sůl vstřebat.

    3
    Hotovo
    5 min

    Sbalíme ingredience

    Do sous vide sáčku vložíme všechny plátky masa. Přidáme omáčku a zabalíme. Všechny druhy omáček, víno, med, koření, česnek, zázvor a 45 g cukru promíchejte a přidáme do sáčku a zabalíme.

    Maso můžeme okamžitě vařit, nebo ho necháme v lednici odležet dalších 24 hodin.

    4
    Hotovo
    8 h

    Vaříme

    Sous vide lázeň ohřejeme na teplotu 60 °C. Vložíme sáček a vaříme po dobu 8 hodin.

    5
    Hotovo
    10 min

    Dokončíme

    Sáček vyjmeme ze sous vide lázně a otevřeme. Maso dáme na talíř, šťávu přelijeme do mističky k případnému dalšímu zpracování (nebo jako doplněk k masu - dobré šťávu zredukovat).

    Rozžehneme gril. Vložíme na něj maso a po obou stranách zprudka opečeme.

    6
    Hotovo
    5 min

    Servírujeme

    Maso nakrájíme na slabší plátky a ozdobíme cibulí, hořčicí a sezamovými semínky. Okamžitě podáváme.

    blank

    Admin

    Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

    předchozí
    Šťavnaté sous vide krevety
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
    další
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
    předchozí
    Šťavnaté sous vide krevety
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
    další
    Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny

    Přidejte svůj komentář