0 0
Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

380 g pikantní hořčice asi 4 zralé klasy
3 stroužky česnek
60 ml olivový olej
60 g máslo
podle potřeby tymián volitelná ingredience
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Křupavá kukuřice s máslem a bylinkami

Křupavá kukuřice, kterou neseženete ani v KFC.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Hledáte ideální letní/podzimní přílohu k masu či rybě, jejíž příprava vám nezabere moc času? Tak to určitě budete rádi za recept na křupavou kukuřičku vařenou metodou sous vide. Tady ho máte:

Kroky

1
hotovo
30 min

Připravíme česnekem provoněný olej

Stroužky česneku očistíme a omyjeme tekoucí vodou.

Do pánve dáme olivový olej a zahřejeme na mírném plameni.

Česnek rozdrtíme plochou částí nože a vhodíme ho do oleje. Pečeme asi 10 minut.

Na konci varu česnek vyjmeme. Olej necháme zchladnout cca 15 minut.

2
hotovo
5 min

Připravíme kukuřici

Kukuřici zbavíme listů a vlásků a omyjeme ji pod vodou. Necháme okapat.

Za pomoci ostrého nože z klasů vyloupeme semínka.

3
hotovo

Sbalíme do sáčku

Do sous vide sáčku vložíme kukuřičná semínka, česnekem provoněný olej, sůl, máslo a čerstvý tymián či jiné bylinky podle vaší chuti. Vakuově zabalíme.

4
hotovo
20 min

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Vložíme sáček a vaříme 20 minut.

5
hotovo
5 min

Dochutíme a podáváme

Kukuřici přesypeme do servírovací misky. Dochutíme pepřem, případně i solí, bylinkami a dalšími ingrediencemi jako je například citron. Okamžitě podáváme.

hally

Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
předchozí
Sous vide čínské zelí, které si zamilují i ti největší odpůrci zeleniny
Sous vide vajíčka na měkko
Další
Sous vide vajíčka na měkko

Přidej svůj komentář