Ingredience
-  1,5 kg hovězích krátkých žeber (flank nebo anglický řez)
 -  2 lžíce oleje s vysokým kouřovým bodem (z hroznových semínek, arašídů nebo řepky)
 -  3 lžíce máslo
 -  dle chuti sůl
 -  dle chuti černý pepř
 -  3 stroužek česneku
 -  3 bobkový list
 -  3 snítky tymián
 -  3 snítky petržel
 -  2 šálky červené víno
 -  2 šálky hovězí vývar
 -  1 šalotka
 -  1 lžíce olivový olej
 -  1 lžička zrnka černého pepře
 -  1 badyán
 -  2 lžíce cukr
 
Recept
Otevřete červené víno a nažhavte chuťové buňky!
Hovězí žebírka s redukcí z červeného vína určitě zapůsobí na každého hosta. Další výhodou je, že je velice snadno připravíte předem. Uznejte sami – nezní to jako ideální jídlo, které budete podávat jako vaši příští večeři?
Postup
| 
 1 Hotovo  5 minut  | 
Nastavme vařiče! | 
| 
 2 Hotovo  5 minut  | 
Šup s tím na pánev | 
| 
 3 Hotovo  5 minut  | 
Všechno do sáčku | 
| 
 4 Hotovo  | 
 Po uplynutí doby vyjměte sáček z vodní lázně a vložte do velké misky s ledovou vodou. Přidejte olivový olej na pánev, která se používá k opékání žeber. Šalotku nakrájíte na kostičky a restujete do měkka. Pánev polijte vínem a přidejte hovězí vývar. Do pánve přidejte cukr, bobkový list, kuličky pepře a badyán a snižte teplotu o 1/4. Pevné látky ze směsi přeceďte, vraťte do hrnce a pokračujte v redukci, dokud nezmizí 3/4 tekutiny. Přidejte máslo. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs hladká a tuk z másla nevytvoří omáčku. Dochuťte solí a cukrem.  | 
| 
 5 Hotovo  20 minut  | 
A ještě do trouby | 
| 
 6 Hotovo  3 minuty  | 
Servírujeme | 


                
                



