Background Image

Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita

0 0
Sous vide hovězí žebro na červeném kari s thajskou okurkou Raita

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
400 g hovězí steaky Prime Rib 2 steaky po 200 g
2 lžíce thajská červená kari pasta
Dle chuti sůl
180 g okurka Riata zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
115 g červená ředkev nakrájená na tenké plátky
1 kus Red Thai Chili jemně nasekaný
1 svazek čerstvá bazalka nasekané nadrobno
1 svazek čerstvá máta nasekané nadrobno
2 stroužky česnek nasekané nadrobno
1 lžíce med
1 lžíce rybí omáčka
1 lžíce tamarindová pasta

Salát a maso – to nikdy neomrzí. A když přidáme pro nás trochu netradiční thajské chutě? To prostě nejde odmítnout.

Vlastnosti:
  • Low Carb
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tohle jedinečné jídlo musíte ochutnat. Červená kari pasta mu dodá nezapomenutelnou chuť a thajská okurková raita ho krásně osvěží. Jednoduché, chutné a relativně rychlé jídlo, které skvěle ozvláštní nedělní oběd nebo pohodové posezení s přáteli.

Postup

1
Hotovo
8 minut

Příprava masa

Hovězí steaky osolte a nechte odležet přibližně 5 minut, aby sůl pronikla do masa. Kari pastu přidáme až před závěrečným opékáním.

2
Hotovo
3 minuty

Vakuování

Vložte steaky do sous vide sáčku, případně přidejte pár kapek olivového oleje.

3
Hotovo
40 minut

Sous vide vaření

Nastavte vodní lázeň na 54 °C. Pro steaky tenčí než 2,5 cm postačí 40 minut vaření, u silnějších kusů prodlužte dobu až na 2 hodiny.

4
Hotovo
15 minut

Ledová lázeň

Po uvaření vložte sáček s masem do ledové vody. Tím zastavíte další vaření a maso zůstane šťavnaté i po opékání.

5
Hotovo
5 minut

Příprava raitové omáčky

Smíchejte tamarindovou pastu, med, rybí omáčku, nasekaný česnek, bazalku a mátu. Pro ostřejší chuť přidejte více chilli. Ochutnejte a dolaďte podle svých preferencí.

6
Hotovo
10 minut

Příprava salátu

Okurku podélně rozkrojte, zbavte semínek (zabráníte tak vodnatosti) a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky také nakrájejte na plátky a vše smíchejte. Salát nechte chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.

7
Hotovo

Finální úprava masa

Po přibližně 15 minutách chlazení vyjměte maso ze sáčku, osušte papírovou utěrkou a potřete kari pastou.

8
Hotovo
2 minuty

Opékání na pánvi

Na rozpálené litinové pánvi s trochou oleje opékejte maso z každé strany 45–60 sekund. S masem na pánvi nehýbejte – vytvoří se tak křupavá kůrka.

9
Hotovo
10 minut

Odpočinek masa

Po opékání nechte maso několik minut odpočívat, aby se šťávy rovnoměrně rozprostřely a maso zůstalo šťavnaté.

10
Hotovo

Servírování

Maso nakrájejte na plátky, podávejte s okurkovým salátem a dozdobte čerstvými bylinkami. Servírujte ideálně ihned. Dobrou chuť!

blank
hotová kukuřice detail
předchozí
Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice
Sous Vide Hovězí Shogayaki
další
Sous Vide Hovězí Shogayaki
hotová kukuřice detail
předchozí
Sous Vide uzená BBQ máslová kukuřice
Sous Vide Hovězí Shogayaki
další
Sous Vide Hovězí Shogayaki

1 Comments Skrýt komentáře

Promiňte, ale v receptu máte hodně faktickych chyb: za prvé když maso vaříte sous vide, tak nemá žádný význam ho 5 minut před vařením solit, sůl se při delší době vaření do masa stejně dostane, i když byste ho vařila klasicky, tak 5 minut je málo času, buď ho osolte alespoň hodinu předem, lépe přes noc, nebo až těsně před smažením, za 5 minut sůl z masa akorát vytáhne vodu, ale nemá dost času se vstřebat zpět, naopak to vaření uškodí tím, že bude vlhké a kvůli tomu se bude hůř smažit. Maso hned do ledové lázně dávat nemusíte, vaření zastavit není třeba, protože maso vaříte na finální teplotu a když ho necháte klidně o pár hodin v lázni déle, tak se vůbec nic nestane. Co se týče chlazení, tak to taky není úplně nutné, maso ve vnitr tak rychle neprevari. Se steakem klidně hýbat můžete, každopádně použil bych více oleje, popřípadě bych něčím zatížil, stejně se Vám ten steak moc dobře neosmažil. A při takovéto dlouhé úpravě masa a následném zchlazeni a lehkem opečení není ani třeba steak nechávat odpočinout, ale nic tím nezkazíte.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here