Ingredience
- 400 g hovězí steaky Prime Rib2 steaky po 200 g
- 2 lžíce thajská červená kari pasta
- Dle chuti sůl
- 180 g okurka Riatazbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
- 115 g červená ředkevnakrájená na tenké plátky
- 1 kus Red Thai Chilijemně nasekaný
- 1 svazek čerstvá bazalkanasekané nadrobno
- 1 svazek čerstvá mátanasekané nadrobno
- 2 stroužky česneknasekané nadrobno
- 1 lžíce med
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce tamarindová pasta
Recept
Tohle jedinečné jídlo musíte ochutnat. Červená kari pasta mu dodá nezapomenutelnou chuť a thajská okurková raita ho krásně osvěží. Jednoduché, chutné a relativně rychlé jídlo, které skvěle ozvláštní nedělní oběd nebo pohodové posezení s přáteli.
Postup
1 Hotovo 8 minut |
Příprava masa |
2 Hotovo 3 minuty |
Vakuování |
3 Hotovo 40 minut |
Sous vide vaření |
4 Hotovo 15 minut |
Ledová lázeň |
5 Hotovo 5 minut |
Příprava raitové omáčky |
6 Hotovo 10 minut |
Příprava salátu |
7 Hotovo |
Finální úprava masa |
8 Hotovo 2 minuty |
Opékání na pánvi |
9 Hotovo 10 minut |
Odpočinek masa |
10 Hotovo |
ServírováníMaso nakrájejte na plátky, podávejte s okurkovým salátem a dozdobte čerstvými bylinkami. Servírujte ideálně ihned. Dobrou chuť! |
1 Comments Skrýt komentáře
Promiňte, ale v receptu máte hodně faktickych chyb: za prvé když maso vaříte sous vide, tak nemá žádný význam ho 5 minut před vařením solit, sůl se při delší době vaření do masa stejně dostane, i když byste ho vařila klasicky, tak 5 minut je málo času, buď ho osolte alespoň hodinu předem, lépe přes noc, nebo až těsně před smažením, za 5 minut sůl z masa akorát vytáhne vodu, ale nemá dost času se vstřebat zpět, naopak to vaření uškodí tím, že bude vlhké a kvůli tomu se bude hůř smažit. Maso hned do ledové lázně dávat nemusíte, vaření zastavit není třeba, protože maso vaříte na finální teplotu a když ho necháte klidně o pár hodin v lázni déle, tak se vůbec nic nestane. Co se týče chlazení, tak to taky není úplně nutné, maso ve vnitr tak rychle neprevari. Se steakem klidně hýbat můžete, každopádně použil bych více oleje, popřípadě bych něčím zatížil, stejně se Vám ten steak moc dobře neosmažil. A při takovéto dlouhé úpravě masa a následném zchlazeni a lehkem opečení není ani třeba steak nechávat odpočinout, ale nic tím nezkazíte.