Ingredience
- 700 gramů jehněčí koleno
- dle chuti tymián čerstvý
- dle chuti sůl
- dle chuti černý pepř
- 2 čerstvé vejce
- 200 gramů italská mouka 00
- k servírování sýr pecorino
Recept
Postup
1 Hotovo 24 hodin 5 minut |
Připravíme kolínko |
2 Hotovo 15-30 minut |
Uvařte těstoviny - kupované nebo domácíNamontujte stojanový mixér s lopatkovým nástavcem. Do mísy rozklepněte vejce a pořádně rozšlehejte. Nyní za chodu mixéru pomalu přidávejte mouku. Stejně jako u těsta na těstoviny bez použití tyčového mixéru je dobré nepřidávat na začátku všechnu mouku, ale začít na 75-80 % a pak postupně přidávat další. Pokud přidáte příliš mnoho mouky najednou, těsto bude velmi tuhé. Pokračujte v přidávání mouky, dokud se těsto nespojí a přestane se lepit. Možná nebudete potřebovat všech obvyklých 100 gramů (5/8 šálků) na každé (velké) vejce. Nyní je čas vyměnit lopatku za hnětací hák. Nechte stroj běžet na střední rychlost po dobu 5 minut nebo dokud není těsto hladké a elastické. Můžete to zkontrolovat propíchnutím těsta prstem: mělo by se pomalu odrazit. |
3 Hotovo 6 minut |
Zpět k masu |
4 Hotovo 8 minut |
Uvařit maso |
5 Hotovo 12 minut |
Uvaříme těstoviny a smícháme dohromady s masemPřiveďte vodu k varu a následně přidejte sůl a tagliolini. Vařte je asi minutu (podle toho, jak husté jste je dělali a jestli jste je nechali oschnout nebo ne). Sceďte je, když jsou stále al dente. Trochu vody z těstovin si ale schovejte. Scezené těstoviny přidejte k jehněčímu masu spolu s čerstvým tymiánem (pouze lístky) a čerstvě nastrouhaným pecorinem. Promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou, v případě potřeby přidejte trochu vody na vaření. |