Sous vide krůtí roláda

1 0
Sous vide krůtí roláda

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks krůtí stehno
podle potřeby sůl
podle potřeby glutaman sodný lze vynechat
podle potřeby tymián lze vynechat
podle potřeby šalvěj lze vynechat
podle potřeby petržel lze vynechat

Křupavá krůtí roláda, která se na jazyku úplně rozplývá.

Ingredience

Recept

Sdílet

Lidé milují rolády. Jsou neodolatelné nejen kvůli dokonale kulatému tvaru, ale také kvůli její náplni, která vždycky slibuje malé překvapení.

Ačkoliv lidé roládu připravovali už před několika stovkami let, stále se jedná o moderní pokrm, který nikoho nemůže urazit. V tomto receptu vám připravíme kulinářskou specialitu v podobě sous vide krůtí rolády.

Postup

1
Hotovo
20 min

Vykostíme krůtí stehna

Opatrně vykostíme krůtí stehna a to od strany s paličkou. Snažíme se, aby maso zůstala co nejvíce pohromadě a to včetně kůže. Čím méně bude maso děravé, tím lépe. Kůži v žádném případě neodstraňujeme!

2
Hotovo
2 min

Osolíme

V případě krůtího stehna je lepší posolit maso klasickou solí, nikoliv solným lákem. Krůtí stehno má totiž dostatek kolagenu a tuku, aby bylo šťavnaté, a sůl pomáhá upevnit jeho strukturu.

3
Hotovo
3 min

Přidáme koření a glutaman sodný

Stehna položíme kůží dolů na pracovní desku a posypeme je dostatečným množstvím glutamanu. Přidáme směs koření – tymián, šalvěj a petržel.

4
Hotovo
20 min

Zabalíme roládu

Dobře. Krůtí stehna jsou očištěná, vykostěná a ochucená. Je na čase zabalit je.

Vezměte potravinářskou fólii a rozprostřete na ni maso z jednoho stehna. Druhé stehno položte na stehno první a to tak, aby silnější část ležela na části slabší a naopak.

Stehna potravinářskou fólií nakonec pevně sbalte do požadovaného tvaru (viz obrázek). Zavažte provázkem. Fólii na několika místech propíchejte párátkem.

5
Hotovo
3 - 6 h

Nechte odležet nebo začněte vařit

Nyní roládu můžete uložit do ledničky, nebo ji rovnou uvařit.

Pokud se rozhodnete pro vaření, předehřejte vodní lázeň na 66 °C. Roládu včetně fólie vložte do uzavíratelného sous vide sáčku a vložte do vody. Balíček připevněte ke stěně hrnce za pomoci sponky.

Vařte po dobu nejméně tří hodin (méně propečené, šťavnatější maso) a nejvíce šesti hodin (více dušené maso s uvařenou texturou).

6
Hotovo
5 min

Vyjměte z vodní lázně

Uvařenou roládu vyjměte z vodní lázně a rozbalte – zbavte provázků i potravinářské fólie.

Pečlivě osušte za pomoci čisté utěrky nebo ručníku.

7
Hotovo
10 min

Opečte

Roládu vložte do nižší pečící misky nebo na plech. Pečte po dobu asi 10 minut na 246 °C.

Roládu můžete také osmažit ve fritéze předehřáté na 204 °C nebo osmažit na pánvi. V tomto případě pečte po dobu asi 2 minut po obou stranách rolády.

8
Hotovo

Vysušte, nakrájejte a servírujte!

ladyambientte

Sous vide vepřová líčka
předchozí
Sous vide vepřová líčka
Sous vide nakládané jablečné kousky
další
Sous vide nakládané jablečné kousky
Sous vide vepřová líčka
předchozí
Sous vide vepřová líčka
Sous vide nakládané jablečné kousky
další
Sous vide nakládané jablečné kousky

Přidejte svůj komentář