Background Image

Nejlepší krůtí prsíčka na světě

3 2
Nejlepší krůtí prsíčka na světě

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks krůtí prso s kůží a kostí
podle potřeby olivový olej
podle potřeby bylinky například tymián, bazalka nebo šalvěj
několik špetek sůl
několik špetek cukr
2 - 3 lžíce máslo

Křupavá a neskutečně šťavnatá krůtí prsíčka.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Je docela možné, že když se mluví o krůtích prsíčkách, představíte si vysušený kus masa bez chuti. My vám díky metodě sous vide můžeme poradit, jak si krůtí prsíčka pro změnu připravit tak, aby byla šťavnatá a až nemožně dobrá. Je to jednoduché, tak poslouchejte.

Číst
Udělejte si sous vide ještě dnes: Metoda hrnce na sporáku

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme krůtí prsíčka

Předehřejeme pánev na velmi vysokou teplotu. Přidáme lžíci másla a prsíčka osmahneme dozlatova. Tím se nám maso zatáhne a bude ještě šťavnatější.

2
Hotovo
5 min

Maso vyjmeme a zabalíme

Maso vyjmeme z pánve a necháme trochu zchladit. Společně s dalšími ingrediencemi (několik špetek soli a cukru plus bylinky a olej) vložíme do sous vide sáčku a vakuově zabalíme. Pohlídáme si, aby všechny ingredience byly ještě před vařením hezky promíchané.

Tip: Sůl a cukr použijeme přibližně v poměru 5:2 (ve prospěch soli).

3
Hotovo
8 - 24 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 55 °C. Vložíme sáček s krůtími prsíčky a vaříme 8 – 24 hodin. Čím déle se maso bude vařit, tím lepší chuti dosáhneme.

4
Hotovo
5 min

Vyjmeme a znovu opečeme

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme. Uvařené maso dáme odkapat na mřížku. Mezi tím si nahřejeme pánev na velmi vysokou teplotu.

Do pánve vložíme máslo a na něj krůtí prsíčka. Pečeme po obou stranách pěkně dozlatova.

5
Hotovo
5 min

Okamžitě podáváme

Opečená krůtí prsíčka vyjmeme z pánve a přes vlákno nakrájíme na plátky asi 1 až 1,5 cm široké. Rozdělíme na talíře a okamžitě podáváme.

blank
Brokolicové pyré s čedarem
předchozí
Brokolicové pyré s čedarem
Sous vide mrkvové pyré
další
Sous vide mrkvové pyré
Brokolicové pyré s čedarem
předchozí
Brokolicové pyré s čedarem
Sous vide mrkvové pyré
další
Sous vide mrkvové pyré

6 Comments Skrýt komentáře

Dobry den,je mozne maso po osmahnuti zavakuovat,dat do lednice a nasledne udelat az napr.za 1-2dny?

Dobrý den, ano to možné je. Taktéž můžete maso osmahnout, udělat, nechat vychladnout a dát do ledničky a například za dva dny ho vyndat a pouze dodělat na pánvičce.

Klidně vařte i dle všeobecné tabulky teplot, ale 55 stupňů při délce 24 hodin také stačí.

Přidejte svůj komentář