Sous vide vepřová líčka

0 2
Sous vide vepřová líčka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,6 kg vepřová líčka
podle potřeby olej
podle potřeby sůl

Křehká vepřová líčka, která se vám budou rozplývat na jazyku.

Ingredience

Recept

Sdílet

V době pizzy s bůčkem a zmrzliny s křehkými kousky slaniny se do popředí dostávají také méně známé kusy masa jako například vepřová líčka.

Vepřová líčka patří do tradiční české kuchyně, ale hojně se s nimi setkáte i ve francouzské nebo americké kuchyni. V tomto receptu vám představíme jeden z nejoblíbenějších receptů na měkká a šťavnatá vepřová víčka. Pokud fandíte experimentální kuchyni a patříte mezi labužníky, určitě si tento recept nenechte ujít!

Postup

1
Hotovo
5 min

Odstraňte kůži

Z vepřových líček opatrně odstraňte kůži.

Tip: Kůži z líček můžete odstranit až po uvaření, což je o poznání jednodušší, ale kůže při vaření může pokazit výslednou chuť masa.

2
Hotovo
72 h

Zabalte a vařte

Vepřová líčka vložte do sáčku a vakuově zabalte.

Vařte sous vide při teplotě 62 °C po dobu 72 hodin.

Poznámka: Pokud vás tlačí čas, můžete o něco zvýšit teplotu lázně. Obecným pravidlem je, že zvýšení teploty o každých 5 °C, sníží čas vaření na polovinu.

3
Hotovo
2 min

Vyndejte z lázně a nechte odpočinout

Jakmile jsou líčka uvařená, vyjměte je z vodní lázně a nechte zchladnout a odležet v sous vide sáčku až po dobu 14 dní. Před podáváním je v sáčku opět zahřejte na teplotu 62 °C.

Tip: Vepřová líčka můžete podávat okamžitě po uvaření.

4
Hotovo
3 min

Opečte

Na sporáku si předehřejte pánev na velmi vysokou teplotu. Přidejte dostatečné množství oleje a přidejte maso. Vařená vepřová víčka opečte do zlatohněda po obou stranách. Posolte a podávejte.

Sous vide sýrová omáčka
předchozí
Sous vide sýrová omáčka
další
Sous vide krůtí roláda
Sous vide sýrová omáčka
předchozí
Sous vide sýrová omáčka
další
Sous vide krůtí roláda

Přidejte svůj komentář