Sous vide vepřová líčka

0 1
Sous vide vepřová líčka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1,6 kg vepřová líčka
podle potřeby olej
podle potřeby sůl

Křehká vepřová líčka, která se vám budou rozplývat na jazyku.

Ingredience

Instrukce

V době pizzy s bůčkem a zmrzliny s křehkými kousky slaniny se do popředí dostávají také méně známé kusy masa jako například vepřová líčka.

Vepřová líčka patří do tradiční české kuchyně, ale hojně se s nimi setkáte i ve francouzské nebo americké kuchyni. V tomto receptu vám představíme jeden z nejoblíbenějších receptů na měkká a šťavnatá vepřová víčka. Pokud fandíte experimentální kuchyni a patříte mezi labužníky, určitě si tento recept nenechte ujít!

Kroky

1
hotovo
5 min

Odstraňte kůži

Z vepřových líček opatrně odstraňte kůži.

Tip: Kůži z líček můžete odstranit až po uvaření, což je o poznání jednodušší, ale kůže při vaření může pokazit výslednou chuť masa.

2
hotovo
72 h

Zabalte a vařte

Vepřová líčka vložte do sáčku a vakuově zabalte.

Vařte sous vide při teplotě 62 °C po dobu 72 hodin.

Poznámka: Pokud vás tlačí čas, můžete o něco zvýšit teplotu lázně. Obecným pravidlem je, že zvýšení teploty o každých 5 °C, sníží čas vaření na polovinu.

3
hotovo
2 min

Vyndejte z lázně a nechte odpočinout

Jakmile jsou líčka uvařená, vyjměte je z vodní lázně a nechte zchladnout a odležet v sous vide sáčku až po dobu 14 dní. Před podáváním je v sáčku opět zahřejte na teplotu 62 °C.

Tip: Vepřová líčka můžete podávat okamžitě po uvaření.

4
hotovo
3 min

Opečte

Na sporáku si předehřejte pánev na velmi vysokou teplotu. Přidejte dostatečné množství oleje a přidejte maso. Vařená vepřová víčka opečte do zlatohněda po obou stranách. Posolte a podávejte.

Sous vide sýrová omáčka
předchozí
Sous vide sýrová omáčka
Další
Sous vide krůtí roláda

Přidej svůj komentář