Ingredience
- 1,6 kg vepřová líčka
- podle potřeby olej
- podle potřeby sůl
Recept
V době pizzy s bůčkem a zmrzliny s křehkými kousky slaniny se do popředí dostávají také méně známé kusy masa jako například vepřová líčka.
Vepřová líčka patří do tradiční české kuchyně, ale hojně se s nimi setkáte i ve francouzské nebo americké kuchyni. V tomto receptu vám představíme jeden z nejoblíbenějších receptů na měkká a šťavnatá vepřová víčka. Pokud fandíte experimentální kuchyni a patříte mezi labužníky, určitě si tento recept nenechte ujít!
Postup
1 Hotovo 5 min |
Odstraňte kůži |
2 Hotovo 72 h |
Zabalte a vařte |
3 Hotovo 2 min |
Vyndejte z lázně a nechte odpočinout |
4 Hotovo 3 min |
OpečteNa sporáku si předehřejte pánev na velmi vysokou teplotu. Přidejte dostatečné množství oleje a přidejte maso. Vařená vepřová líčka opečte do zlatohněda po obou stranách. Posolte a podávejte, třeba s bramborovou kaší. |
2 Comments Skrýt komentáře
Promiňte, ale já vidím vepřový bůček a ne líčka?
Děkuji za upozornění, obrázek jsme nahradili.