Background Image

Sous vide nakládané jablečné kousky

0 0
Sous vide nakládané jablečné kousky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks jablko odrůda Granny Smith a podobně
400 g voda
400 g vinný ocet bílý
160 g cukr
20 g sůl
4 g černý pepř v celku
4 g koriandr v celku

Sladké ovocné kousky s výraznou jablečnou chutí a vůní.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Většina lidí by ani neřekla, že nakládané jablečné kousky uvařené metodou sous-vide mohou být tak dobré. Tím větší překvapení mohou způsobit.

V tomto receptu vám prozradíme, jak nakládané jablečné kousky připravit a to nejen metodou sous-vide, ale také za studena.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo
10 min

Jablka očistíme a nakrájíme

Jablka umyjeme ve vodě a odstraníme z nich jádřince.

Pokud se jablka chystáme připravit za studena, nakrájíme je na úzké plátky.

V případě, že se chystáme vařit je metodou sous-vide, nakrájíme je na čtvrtky.

2
Hotovo
2 min

Smícháme ingredience

Jablka společně s cukrem, solí, vodou, bílým vinným octem, celým černým pepřem a koriandrem vložíme do uzavíratelného sáčku a vakuově zabalíme.

V případě přípravy za studena dáme odležet do lednice alespoň na 60 minut.

V případě sous vide vaření překročíme ke kroku číslo 3.

3
Hotovo
5 min

Vaříme

Sous-vide lázeň předehřejeme na 85 °C a vložíme do ní sáček. Jablka vaříme po dobu 5 minut.

Tip: Pokud připravenou směs budete vařit na 68 °C po dobu hodiny a tři čtvrtě, dostanete zdravý jablečný džem.

4
Hotovo
3 min

Podáváme

Jablka vyjmeme z lázně a necháme vychladnout. Následně podáváme.

blank
předchozí
Sous vide krůtí roláda
Sous vide bramborové pyré
další
Sous vide bramborové pyré
předchozí
Sous vide krůtí roláda
Sous vide bramborové pyré
další
Sous vide bramborové pyré

Přidejte svůj komentář