Ingredience
- 500 g filety z treskynebo jiná netučná ryba
- 1 ks vejce
- 1 šálek hladká mouka
- 1 lžíce koření Fish masala
- 6 g sůl
- 4 g pepř
- olivový olej
- 1 hrst koriandr čerstvýpřípadně Vietnamský koriandr
-
CURRY AIOLI
- 3 lžíce majonéza
- 1 lžíce koření Fish masalanebo jiné curry koření
- 1 stroužek mačkaný česnek
Recept
Rozmazlete svoji rodinu nečekanou večeří – úžasně šťavnatými a měkkými rybími burgery! Česneková majonéza s curry zvýrazní celkovou chuť burgerů. Můžete si je také připravit do foroty a uchovávat v mrazáku na vhodnou chvíli.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVA RYBY |
2 Hotovo |
DOKONČENÍ TĚSTA |
3 Hotovo |
VAŘENÍ BURGERŮVytvarujte placky, které ale příliš nemačkejte, aby byly lehce nadýchané. Ideální tloušťka je zhruba 2,5 cm, jelikož se ještě lehce scvrknou. Na pár minut placky vložte do mrazničky, aby ztuhly a držely tvar, a poté vložte do sous-vide sáčku s troškou olivového oleje. Vakuujte nebo zazipujte. |
4 Hotovo |
CURRY AIOLI |
5 Hotovo |
OPEČENÍ BURGERŮ |
6 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |