Background Image

Rybí burgery s curry aioli

0 0
Rybí burgery s curry aioli

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g filety z tresky nebo jiná netučná ryba
1 ks vejce
1 šálek hladká mouka
1 lžíce koření Fish masala
6 g sůl
4 g pepř
olivový olej
1 hrst koriandr čerstvý případně Vietnamský koriandr
CURRY AIOLI
3 lžíce majonéza
1 lžíce koření Fish masala nebo jiné curry koření
1 stroužek mačkaný česnek

Je čas na trochu jiný burger!

Kuchyně:

Ingredience

  • CURRY AIOLI

Recept

Sdílet

Rozmazlete svoji rodinu nečekanou večeří – úžasně šťavnatými a měkkými rybími burgery! Česneková majonéza s curry zvýrazní celkovou chuť burgerů. Můžete si je také připravit do foroty a uchovávat v mrazáku na vhodnou chvíli.

Číst
Slevový kupón 10% na produkty značky LAUBEN

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA RYBY

Předehřejte si lázeň o teplotě 54,5 °C.
Filety nahrubo nasekejte a vložte do mixéru s vejcem, solí, pepřem, kořením a koriandrem. Doporučujeme mixovat po částech, abyste nevytvořili příliš jemnou hmotu, ale spíše hrubou s kousky ryby.

2
Hotovo

DOKONČENÍ TĚSTA

Směs z mixéru přeneste do mísy a postupně vmíchejte mouku. Vytvořte těsto, které bude pěkně držet, ale snažte se to s moukou nepřehánět, aby burgery nebyly tuhé a bez chuti.

3
Hotovo

VAŘENÍ BURGERŮ

Vytvarujte placky, které ale příliš nemačkejte, aby byly lehce nadýchané. Ideální tloušťka je zhruba 2,5 cm, jelikož se ještě lehce scvrknou. Na pár minut placky vložte do mrazničky, aby ztuhly a držely tvar, a poté vložte do sous-vide sáčku s troškou olivového oleje. Vakuujte nebo zazipujte.
Vložte do lázně a vařte 30 minut.

4
Hotovo

CURRY AIOLI

Během vaření smíchejte majonézu s mačkaným česnekem a kořením. Dle vaší volby můžete přidat i chilli nebo koriandr.

5
Hotovo

OPEČENÍ BURGERŮ

Vytáhněte sáček s plackami z lázně a rychle ochlaďte v ledové lázni (voda s ledem). To sníží jejich teplotu a při opékání se nepřevaří.
Rozpalte trošku oleje na pánvi a opečte burgery z obou stran max. 1 minutu do hněda a křupava.

6
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Poskládejte si burgery. Omáčkou natřete spodní i horní část bulky, přidejte čerstvý salát a rybí placku. Můžete podávat.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

marinované harissa tofu
předchozí
Chilli tofu s kapustovým salátem
nakládaný květák sous-vide
další
Sous-vide nakládaný květák
marinované harissa tofu
předchozí
Chilli tofu s kapustovým salátem
nakládaný květák sous-vide
další
Sous-vide nakládaný květák

Přidejte svůj komentář