• Domů
  • Ryby
  • Sous-vide salát Niçoise s asijskou zálivkou

Sous-vide salát Niçoise s asijskou zálivkou

0 0
Sous-vide salát Niçoise s asijskou zálivkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
500 g filet z tuňáka
2 ks brambory
1 ks červená cibule
1 ks mrkev
hrst zelené fazolky
4 ks vejce
příloha zelený salát volitelné
ZÁLIVKA
1 lžíce sojová omáčka
1 lžíce med
1 lžíce limetková šťáva
1 lžíce sriracha omáčka
1 lžíce sezamový olej
3 lžíce olivový olej
1 stroužek mačkaný česnek
1/2 lžičky strouhaný zázvor
1 lžička sezamová semínka pražená

Přeneste se na chvíli do Nice!

Ingredience

  • ZÁLIVKA

Recept

Sdílet

I legendární salát z oblasti Nice se dá o hodně vylepšit, a to přípravou tuňáka v horké lázni. V našem receptu ho navíc zalijeme lehkou asijskou zálivkou namísto té francouzské. A to opravdu stojí za vyzkoušení!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 54.4 °C.
Uvařte si vejce a brambory a obojí nakrájejte. Mrkev s fazolkami blanšírujte. Cibulku nakrájejte najemno.

2
Hotovo

VAŘENÍ TUŇÁKA

Filet z tuňáka osolte, opepřete a vložte do sáčku s trochou olivového oleje. Vakuujte a vařte po dobu 15 minut.

3
Hotovo

ZÁLIVKA

V misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dejte stranou.

4
Hotovo

CHLAZENÍ TUŇÁKA

Uvařeného tuňáka vytáhněte z horké lázně a šokově zchlaďte v ledové lázni (1/2 voda, 1/2 led).

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Tuňáka rozdělte na plátky a dejte na talíř s nakrájenými brambory, mrkví, cibulí, fazolkami a vejci. Zalijte zálivkou a promíchejte.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuře s citrusovou polevou
předchozí
Kuře s citrusovou glazurou
rozložený jablečný koláč
další
Rozložený jablečný koláč se sněhovou pusinkou
kuře s citrusovou polevou
předchozí
Kuře s citrusovou glazurou
rozložený jablečný koláč
další
Rozložený jablečný koláč se sněhovou pusinkou

Přidejte svůj komentář