Kuře s citrusovou glazurou

0 0
Kuře s citrusovou glazurou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2-3 kusy kuřecí prsa bez kosti bez kůže
sůl
pepř
pár snítek tymián čerstvý
GLAZURA
2 ks pomeranč
1 ks limetka
1/4 ks citrón
1/4 šálku javorový sirup
2 lžíce sojová omáčka
1 a 1/2 lžičky česnek
1/4 lžičky košer sůl
1/8 šálku vločky chilli
1 a 1/2 lžičky kukuřičný škrob
2 lžíce koriandr čerstvý případně petrželka nebo tymián

Tuhle večeři byste si neměli nechat jen pro sebe

Kuchyně:

Ingredience

  • GLAZURA

Recept

Sdílet

Křehké a šťavnaté kuřecí s citrusovou glazurou je plné chuti ze sladké a přitom štiplavé omáčky z javorového sirupu, pomeranče, citronu a limetky. Stojí za to se o něj s někým podělit.

Recept je jednoduchý a přesto výsledek velice atraktivní a především neuvěřitelně výtečný. Skvěle ho doplní třeba květáková rýže se zeleninou.

Postup

1
Hotovo

VAŘENÍ MASA

Předehřejte si lázeň o teplotě 62 °C.
Kuřecí prsa z obou stran posolte a opepřete a dejte na ně pár snítek tymiánu. Vložte maso do sáčku (1 až 2 kusy do každého) a vakuujte.
Vařte po dobu 90 minut, maximálně 4 hodiny.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA GLAZURY

Zatímco se vaří kuře, smíchejte v malém hrnci všechny ingredience na glazuru a pořádně rozmíchejte metličkou. Za stálého míchání zahřejte k varu, potom ztlumte oheň a pokračujte ve vaření asi 8-10 minut, dokud nebude omáčka zredukovaná a lehce nezhoustne (měla by pokrýt lžíci).

3
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Vyjměte maso ze sáčku a osušte poklepáním papírovými utěrkami.
Takto již můžete polít glazurou a podávat, ale pro lepší prezentaci doporučujeme opečení na pánvi nebo v troubě. V troubě postačí 3 minuty na vysokou teplotu těsně pod vrškem trouby. Na pánvi opečte na oleji na středním plameni cca 2 minuty (opečte jen jednu stranu).

4
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Podávat můžete vcelku nebo nakrájet na prkénku na tenčí plátky. Pokryjte silnou vrstvou glazury, můžete také posypat sezamovými semínky a jarní cibulkou. Podávejte s květákovou nebo klasickou rýží.

Zdroj: twokooksinthekitchen.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

quinoa burgery
předchozí
Quinoa burger sous-vide
salát nicoise
další
Sous-vide salát Niçoise s asijskou zálivkou
quinoa burgery
předchozí
Quinoa burger sous-vide
salát nicoise
další
Sous-vide salát Niçoise s asijskou zálivkou

Přidejte svůj komentář