Sous vide vodnice (nebo tuřín)

0 0
Sous vide vodnice (nebo tuřín)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

8 ks vodnice střední velikost
60 ml olivový olej
3 stroužky česnek
podle potřeby sůl

Tahle sous vide vodnice vás určitě nezklame.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Už jste se přejedli brambor, těstovin, rýže a dalších běžných příloh? Máte chuť trošku si zaexperimentovat a udělat dojem na své nejbližší či přátele? Máme pro vás recept, který vás nezklame: Sous vide vodnice (celým jménem „brukev řepák vodnice“) případně tuřín.

Kroky

1
hotovo
25 min

Osmažíme česnek (volitelný krok)

Milujeme extra chuť, kterou zelenině dodá olej, ve kterém se smažil česnek. Tento krok je zcela nepovinný, můžete se rozhodnout pro běžný olivový olej.
Do malého hrnce nalijeme olej a přidejte tři oloupané stroužky česneku. Zahřejeme na středním plamenu a čas od času zamícháme. Jakmile česnek zhnědne (cca 10 minut), olej vypneme a dáme z plotny. Olej přelijeme do malé misky a necháme alespoň 15 minut vychladnout.

2
hotovo
5 min

Oloupeme vodnici

Středně velké vodnice pečlivě oloupeme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou.

3
hotovo
5 min

Nakrájíme vodnici

Vodnici nakrájíme na poloviny a dále na čtvrtiny (viz. obrázek).

4
hotovo
5 min

Ochutíme a sbalíme

Všechny ingredience vložíme do sáčku (vodnice, sůl a olej s česnekem) a vakuově zabalíme.

5
hotovo
20 min

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 90 °C. Jakmile je voda připravená, vložíme sáček s vodnicí a vaříme 20 minut.

6
hotovo

Servírujeme

Vodnici můžeme servírovat teplou i studenou. Jedná se o skvělou přílohu k masu, nebo do salátů. V naší redakci máme rádi vodnici zasypanou nadrobno nakrájenou cibulkou, nebo pažitkou a pepřem.

Výborná sous vide tykev (nebo dýně)
předchozí
Výborná sous vide tykev (nebo dýně)
tohle jídlo rozděluje kuchaře na dva tábory
Další
Oldschoolová sousvide poutine (klasická kanadská mňamka)

Přidej svůj komentář