Ingredience
-  8 ks kuřecí stehnos kůží
 -  0,8 g bobkový listsušený
 -  1,2 g hřebíčeksušený
 -  5,5 g uzená sůl
 -  5,5 g hrubozrnná sůl
 -  6,5 g skořice
 -  10 g nové koření
 -  15 g paprika pálivá
 -  15 g sušený česnek
 -  18,5 g fenugreek
 -  24,5 g černý pepřkuličky
 -  24 g zázvorčerstvý
 -  41 g hnědý cukr
 -  podle potřeby paprička jalapeño
 -  podle potřeby cibule
 -  podle potřeby citrón
 -  podle potřeby bylinkyčerstvé - například tymián atd.
 
Recept
Představujeme vám recept na výborné kuřecí stehno, které se díky sous vide přípravě téměř rozpadá. Toto kuřecí stehno (ale může být například i křidélko) je lehce pálivé a silně návykové. Jakmile tento recept ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinak!
Postup
| 
 1 Hotovo  5 min  | 
Umeleme bylinkyDo mlýnku na koření přidáme bobkový list, hřebíček, uzenou sůl, hrubozrnnou sůl, skořici, nové koření, papriku, česnek, fenugreek, pepř a další suché bylinky a jemně nameleme. Kořenící směs dáme do mističky a přidáme umletý čerstvý zázvor a hnědý cukr. Pečlivě promícháme.  | 
| 
 2 Hotovo  5 min  | 
Okořeníme kuře a vakuově zabalímeKuřecí nohy okořeníme vzniklou směsí, z které si necháme cca 1 – 2 lžíce na později. Kuřecí nohy vložíme do sáčku a vakuově zabalíme. Tip: Předtím než dáme kuřecí nohy vařit, ještě je zlehka promneme přes sous vide sáček, aby se do nich lépe vstřebalo koření.  | 
| 
 3 Hotovo  3 hod  | 
VařímeSous vide lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s kuřetem a vaříme 3 hodiny.  | 
| 
 4 Hotovo  | 
Volitelný krok: Kuře zchladíme a necháme odpočinoutNa tomto receptu je skvělé, že maso nemusíme servírovat hned poté, co ho uvaříme. Stejně dobře můžeme kuřecí nohy schovat do ledničky a upéct až později.  | 
| 
 5 Hotovo  10 min  | 
DokončímeRozehřejeme gril. Kuřecí stehna vyjmeme ze sáčku a necháme okapat. Jakmile je gril dostatečně rozpálený, dáme na něj kuře a pečlivě ho opečeme po obou stranách, aby kůže byla křupavá. Vedle toho opečeme papričky jalapeňos, cibuli, citron a čerstvé bylinky, které pak přidáme na maso. Okamžitě podáváme!  | 


                
                




9 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den tajemná ingredience ? Kde se dá sehnat ? Fenugreek – Pískavice řecké seno
Na trzích u kořenářek nebo na netu, např. Samuel nebo koření s orlem z Brna
jak dlouho muže zustat naložené maso sous vide sáčku .
Zavákuované maso, které prošlo sous vide vařením, vydrží v lednici klidně 3 týdny, vyzkoušeno.
Ta uzená sůl…. Nebude to náááhodou uzená paprika? 😉
Dobrý den,
ne skutečně se jedná o uzenou sůl… paprika v receptu také je, ale pálivá.
V popisu je černý cukr, ale v seznamu je hnědý cukr. Je mi jasné, že správně je hnědý cukr 🙂
Ale otázka zní. Je myšlen třtinový nebo hnědý cukr (s melasou)? A případně nějaké doporučení, který máte ověřený.
Moc děkuji
Dobrý den, díky za upozornění, chyba byla opravena. 🙂 Jedná se o třtinový cukr. Hezký den!
Tak jsem se mýlil 🙂 nezeptat se, dal bych tam hnědý cukr. Děkuji za odpověď. Jdu recept vyzkoušet.