Background Image

To nejlepší kuřecí stehýnko na světě

1 0
To nejlepší kuřecí stehýnko na světě

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
8 ks kuřecí stehno s kůží
0,8 g bobkový list sušený
1,2 g hřebíček sušený
5,5 g uzená sůl
5,5 g hrubozrnná sůl
6,5 g skořice
10 g nové koření
15 g paprika pálivá
15 g sušený česnek
18,5 g fenugreek
24,5 g černý pepř kuličky
24 g zázvor čerstvý
41 g hnědý cukr
podle potřeby paprička jalapeño
podle potřeby cibule
podle potřeby citrón
podle potřeby bylinky čerstvé - například tymián atd.

Lehce pálivé kuřecí stehýnko, které si zamilujete na první kousnutí.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Představujeme vám recept na výborné kuřecí stehno, které se díky sous vide přípravě téměř rozpadá. Toto kuřecí stehno (ale může být například i křidélko) je lehce pálivé a silně návykové. Jakmile tento recept ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jinak!

Číst
Zabíjí sous vide bakterie?

Postup

1
Hotovo
5 min

Umeleme bylinky

Do mlýnku na koření přidáme bobkový list, hřebíček, uzenou sůl, hrubozrnnou sůl, skořici, nové koření, papriku, česnek, fenugreek, pepř a další suché bylinky a jemně nameleme.

Kořenící směs dáme do mističky a přidáme umletý čerstvý zázvor a hnědý cukr. Pečlivě promícháme.

2
Hotovo
5 min

Okořeníme kuře a vakuově zabalíme

Kuřecí nohy okořeníme vzniklou směsí, z které si necháme cca 1 – 2 lžíce na později.

Kuřecí nohy vložíme do sáčku a vakuově zabalíme.

Tip: Předtím než dáme kuřecí nohy vařit, ještě je zlehka promneme přes sous vide sáček, aby se do nich lépe vstřebalo koření.

3
Hotovo
3 hod

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 70 °C. Vložíme sáček s kuřetem a vaříme 3 hodiny.

4
Hotovo

Volitelný krok: Kuře zchladíme a necháme odpočinout

Na tomto receptu je skvělé, že maso nemusíme servírovat hned poté, co ho uvaříme. Stejně dobře můžeme kuřecí nohy schovat do ledničky a upéct až později.

5
Hotovo
10 min

Dokončíme

Rozehřejeme gril. Kuřecí stehna vyjmeme ze sáčku a necháme okapat.

Jakmile je gril dostatečně rozpálený, dáme na něj kuře a pečlivě ho opečeme po obou stranách, aby kůže byla křupavá. Vedle toho opečeme papričky jalapeňos, cibuli, citron a čerstvé bylinky, které pak přidáme na maso.

Okamžitě podáváme!

blank

ladyambientte

Oháňku vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme například s bramborovou kaší.
předchozí
Sous vide hovězí oháňka
dip ze zakysané smetany
další
Jednoduchý dip ze zakysané smetany
Oháňku vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme například s bramborovou kaší.
předchozí
Sous vide hovězí oháňka
dip ze zakysané smetany
další
Jednoduchý dip ze zakysané smetany

9 Comments Skrýt komentáře

Zavákuované maso, které prošlo sous vide vařením, vydrží v lednici klidně 3 týdny, vyzkoušeno.

Dobrý den,
ne skutečně se jedná o uzenou sůl… paprika v receptu také je, ale pálivá.

V popisu je černý cukr, ale v seznamu je hnědý cukr. Je mi jasné, že správně je hnědý cukr 🙂
Ale otázka zní. Je myšlen třtinový nebo hnědý cukr (s melasou)? A případně nějaké doporučení, který máte ověřený.
Moc děkuji

Dobrý den, díky za upozornění, chyba byla opravena. 🙂 Jedná se o třtinový cukr. Hezký den!

Tak jsem se mýlil 🙂 nezeptat se, dal bych tam hnědý cukr. Děkuji za odpověď. Jdu recept vyzkoušet.

Přidejte svůj komentář