Sous vide hovězí oháňka

0 0
Sous vide hovězí oháňka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1 ks hovězí oháňka cca 7 - 9 plátků
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
60 g máslo
3 ks šalotka
3 stroužky česnek
250 ml červené víno
55 ml hovězí demi glace

Dokonale měkké hovězí maso, které není vysušené, ale perfektně šťavnaté.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Celý kravský ocas (hovězí oháňka) má asi jeden až dva kilogramy a prodává se s kůží. Může být v celku, nebo nakrájený na kruhové plátky. Ve středu každého plátku najdete želatinu, stejně jako kus kosti a kostní dřeně. Maso je tvrdé, takže je nejlepší pomalu ho vařit sous vide. V tomto receptu vám prozradíme, jak si připravit výbornou hovězí oháňku doma.

Tip: Recept na hovězí demi glace

Kroky

1
hotovo
10 min

Připravíme maso

Poprosíme řezníka, aby nám oháňku nakrájel na plátky (viz.fotografie) nebo si ji na kousky nakrájíme (nasekáme) sami.

2
hotovo
10 min

Okořeníme maso

Kousky hovězí oháňky posypeme dostatečným množstvím soli a pepře. Rozpálíme pánev na středním plamenu, přilijeme trochu oleje a plátky hovězí oháňky na něm zprudka opečeme po obou stranách.

Tip: Hovězí oháňka je velmi tvrdý kus masa, takže se nebojte, že byste ji převařili.

3
hotovo
10 min

Připravíme zálivku

Pánev, na které jsme osmažili oháňku, vytřeme papírovou utěrkou. Přidáme máslo, na čtvrtky nakrájené šalotky, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn. Šalotku necháme zkaramelizovat a zalijeme jí červeným vínem. Zredukujeme a poté vmícháme hovězí demi glace.

4
hotovo
5 min

Dáme do sáčku

Plátky oháňky vložíme do sáčku. Přidáme omáčku, rozmarýn, šalotku a česnek. Vakuově zabalíme.

5
hotovo
24 hod

Vaříme

Vodní lázeň zahřejeme na 75 °C a vaříme alespoň 24 hodin.

Tip: Aby se vám nevyvařila voda z hrnce, přikryjte ji potravinovou fólií.

6
hotovo

Servírujeme

Oháňku vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme například s bramborovou kaší.

ladyambientte

předchozí
Jehněčí na držátku
Představujeme vám recept na výborné kuřecí stehno, které se díky sous vide přípravě téměř rozpadá.
Další
To nejlepší kuřecí stehýnko na světě

Přidej svůj komentář