Background Image
  • Domů
  • Dipy
  • Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Nejlepší „mojo“ marináda na maso

0 0
Nejlepší „mojo“ marináda na maso

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

30 g paprička jalapeño
15 g zázvor oloupaný
3 lžičky limetka
230 g ananas oloupaný
30 g česnek oloupaný
30 g olivový olej
5 g kmín opečený
5 g oregano čerstvé snítky

Kubánská marináda s citrusovou chutí, která si vás podmaní.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu připravovanou z citrusů. Díky vysokému obsahu kyseliny je maso křehčí a voňavější. Přidáním drceného ananasu získá marináda ještě výraznější chuť, která se skvěle hodí k vepřovému, hovězímu i kuřecímu masu. Jednoduše ji přidejte do sous-vide sáčku společně s vepřovými kotletami, plecí nebo kuřecími křidélky a za pár minut získáte prvotřídní pokrm.

Postup

1
Hotovo
10 min

Příprava marinády

Papričky jalapeño a zázvor nakrájejte na tenké plátky.

Česnek prolisujte nebo nasekejte najemno.

Ananas rozmixujte na jemnou kaši.

Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a důkladně je promíchejte.

Marinádu použijte na maso a nechte ho marinovat několik hodin (ideálně 12 hodin) před samotnou tepelnou úpravou sous-vide.

Maso se poté vaří společně s marinádou v sous-vide sáčku.

blank
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
předchozí
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
další
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
předchozí
Sous vide kuřecí kousky se zeleninou
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob
další
Jemná marinovaná vepřová plec na „mojo“ způsob

5 Comments Skrýt komentáře

Dobrý den, na začátku receptu píšete o limetkách, nebo hořkém pomeranči a v receptuře jsem tyhle suroviny nenašel. Znamená to, že tam být nemusí a stačí ten ananas? Jinak díky za skvělé recepty, které tento web posunuly o velký kus dopředu…..

Jak dlouho mohu skladovat maso např. kuřecí v běžné lednici v zataveném, vakuovaném sáčku, vařeném sous vide na 80 stupňů C? Je to vlastně sterilované

Já je takto skladuji i 2 týdny a vše ok. Běžně narvu mrazák novou várkou sous vide a postupně vyndávám do lednice, kde mam vždy min. jeden sáček připraven na vaření.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here