Ingredience
- 30 g paprička jalapeño
- 15 g zázvoroloupaný
- 3 lžičky limetka
- 230 g ananasoloupaný
- 30 g česnekoloupaný
- 30 g olivový olej
- 5 g kmínopečený
- 5 g oreganočerstvé snítky
Recept
Slovo „mojo“ na Kubě označuje marinádu připravovanou z citrusů. Díky vysokému obsahu kyseliny je maso křehčí a voňavější. Přidáním drceného ananasu získá marináda ještě výraznější chuť, která se skvěle hodí k vepřovému, hovězímu i kuřecímu masu. Jednoduše ji přidejte do sous-vide sáčku společně s vepřovými kotletami, plecí nebo kuřecími křidélky a za pár minut získáte prvotřídní pokrm.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Příprava marinádyPapričky jalapeño a zázvor nakrájejte na tenké plátky. Česnek prolisujte nebo nasekejte najemno. Ananas rozmixujte na jemnou kaši. Všechny ingredience vložte do středně velké mísy a důkladně je promíchejte. Marinádu použijte na maso a nechte ho marinovat několik hodin (ideálně 12 hodin) před samotnou tepelnou úpravou sous-vide. Maso se poté vaří společně s marinádou v sous-vide sáčku. |
5 Comments Skrýt komentáře
Dobrý den, na začátku receptu píšete o limetkách, nebo hořkém pomeranči a v receptuře jsem tyhle suroviny nenašel. Znamená to, že tam být nemusí a stačí ten ananas? Jinak díky za skvělé recepty, které tento web posunuly o velký kus dopředu…..
Dobrý den, limetku jsem přidal do ingrediencí. Marináda je výborná i bez limetky.
Jak dlouho mohu skladovat maso např. kuřecí v běžné lednici v zataveném, vakuovaném sáčku, vařeném sous vide na 80 stupňů C? Je to vlastně sterilované
Já je takto skladuji i 2 týdny a vše ok. Běžně narvu mrazák novou várkou sous vide a postupně vyndávám do lednice, kde mam vždy min. jeden sáček připraven na vaření.
Dobrý den, ty tři lžičky limetky jsou myšleny šťáva z nich?