Ingredience
- 4 ks filet mignon
- 2 lžíce máslo
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pepřideálně čerstvě namletý
- 2 stroužky česnekmůže být i česnekový prášek
- 2 lžíce pažitkanebo petržel
- podle potřeby rostlinný olej
Recept
Ačkoliv jsme přesvědčeni, že nejlepší chuť dá masu přírodní zpracování, tj. sous vide vaření a dokončování na pánvi bez velkého množství výraznějších ingrediencí, v některých případech to pro nás neplatí. Mezi těmito případy najdete i perfektní sous vide steak dochucený česnekovo-bylinovým máslem. Recept na steak najdete níže.
Postup
1 Hotovo |
Připravíme lázeňPro „rare“ filet mignon předehřejte sous vide lázeň na 52 °C. Pro „medium“ filet mignon na 56 °C. Tip: Propečený filet mignon není poživatelný, ale pokud byste si nemohli pomoci, sous vide lázeň předehřejte na 60 °C. |
2 Hotovo 5 min |
Připravíme maso |
3 Hotovo 5 min |
Zabalíme masoSteaky vložíme do uzavíratelného sáčku tak, aby nebyly příliš plné. Pokud se steaky do jednoho sáčku vejdou jen stěží, raději použijeme dva sáčky. Vakuově zabalíme |
4 Hotovo 45 min |
VařímeMaso vložíme do lázně a vaříme po dobu 45 minut. |
5 Hotovo |
Připravíme bylinkové másloMáslo necháme povolit (můžeme tomu napomoci například tím, že ho dáme na pár sekund do mikrovlnné trouby nebo na mírný plamen). Do másla vmícháme na drobno nakrájenou petržel či pažitku (nebo obojí) a špetku soli. Dáme do ledničky a necháme odležet. Máslo opět ztvrdne. |
6 Hotovo 5 min |
Dokončíme steak |
7 Hotovo |
Okamžitě podáváme |