Sous vide steak s česnekovo-bylinkovým máslem

0 0
Sous vide steak s česnekovo-bylinkovým máslem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks filet mignon
2 lžíce máslo
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř ideálně čerstvě namletý
2 stroužky česnek může být i česnekový prášek
2 lžíce pažitka nebo petržel
podle potřeby rostlinný olej

Šťavnaté hovězí, jehož chuť dotváří máslo s troškou bylinek.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Ačkoliv jsme přesvědčeni, že nejlepší chuť dá masu přírodní zpracování, tj. sous vide vaření a dokončování na pánvi bez velkého množství výraznějších ingrediencí, v některých případech to pro nás neplatí. Mezi těmito případy najdete i perfektní sous vide steak dochucený česnekovo-bylinovým máslem. Recept na steak najdete níže.

Postup

1
Hotovo

Připravíme lázeň

Pro „rare“ filet mignon předehřejte sous vide lázeň na 52 °C. Pro „medium“ filet mignon na 56 °C.

Tip: Propečený filet mignon není poživatelný, ale pokud byste si nemohli pomoci, sous vide lázeň předehřejte na 60 °C.

2
Hotovo
5 min

Připravíme maso

Maso pečlivě osolíme a opepříme a v případě chuti potřeme také troškou česneku (nebo posypeme troškou česnekového prášku).

3
Hotovo
5 min

Zabalíme maso

Steaky vložíme do uzavíratelného sáčku tak, aby nebyly příliš plné. Pokud se steaky do jednoho sáčku vejdou jen stěží, raději použijeme dva sáčky. Vakuově zabalíme

4
Hotovo
45 min

Vaříme

Maso vložíme do lázně a vaříme po dobu 45 minut.

5
Hotovo

Připravíme bylinkové máslo

Máslo necháme povolit (můžeme tomu napomoci například tím, že ho dáme na pár sekund do mikrovlnné trouby nebo na mírný plamen).

Do másla vmícháme na drobno nakrájenou petržel či pažitku (nebo obojí) a špetku soli.

Dáme do ledničky a necháme odležet. Máslo opět ztvrdne.

6
Hotovo
5 min

Dokončíme steak

Jakmile se steak dovaří, vyjmeme ho z plastového sáčku a necháme okapat.

Pánvičku rozehřejeme na velkém plameni. Přidáme lžíci oleje nebo másla a steak na něm zprudka osmahneme po obou stranách do zlatova.

7
Hotovo

Okamžitě podáváme

Steak dáme na talíř a ozdobíme ho kouskem česnekovo-bylinkového másla. Okamžitě podáváme.

ladyambientte

Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
předchozí
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Sous vide ribeye steak
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
předchozí
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Sous vide ribeye steak

Přidejte svůj komentář