Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Sous-vide kachní prsa na pomerančích s glazovanou bramborou

Sous-vide kachní prsa na pomerančích s glazovanou bramborou

0 0
Sous-vide kachní prsa na pomerančích s glazovanou bramborou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600 g kachní prsa 2 větší prsa s kůží
25 ml Cointreau můžete nahradit jiným pomerančovým likérem
250 ml pomerančový džus
20 ml ocet z cideru můžete nahradit jablečným octem
50 g cukr
400 ml kachní vývar můžete nahradit kvalitním drůbežím vývarem
1 ks brambory
Dle chuti sůl
Dle chuti pepř
1 lžíce pomerančová kůra jemně nastrouhaná
2 lžíce olej doporučujeme řepkový olej
1-2 lžičky citronová šťáva volitelné

Nezaměnitelná kombinace kachny a pomerančů, která nadchne každého!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Křehká kachna, voňavá pomerančová omáčka a brambora. Exotická varianta úpravy kachny, které sous-vide technika opravdu svědčí – kachní prsa jsou totiž velmi delikátním a jemným typem masa a přílišná péče by jim uškodila.

Pokud vám náš recept zachutná, neváhejte a příště si připravte vetší množství omáčky. Tu pak můžete uskladnit a bezpracně použít při dalším vaření.

Číst
Slevový kupón 10% na produkty značky LAUBEN

Postup

1
Hotovo
10 minut

Příprava kachních prsou

Nařízněte kůži kachny do podoby kosočtverců, ale nezasahujte do masa, aby nevytékala šťáva. Kachnu osolte a opepřete. Vložte ji do vakuového sáčku společně s nastrouhanou pomerančovou kůrou a likérem Cointreau. Nepřehánějte to, alkohol může chuťově přebít maso. Následně vytvořte v sáčku vakuum.

2
Hotovo
1 hodina 50 minut

Sous-vide vaření kachny

Předehřejte sous-vide lázeň na 65 °C. Sáček ponořte do vodní lázně o teplotě 65 °C. Vařte po dobu 2 hodin a 30 minut.

3
Hotovo
20 - 25 minut

Pomerančová omáčka

V kastrůlku zkaramelizujte cukr (pozor, ať nezhořkne). Jakmile získá zlatavě hnědou barvu, opatrně přilijte ocet a pomerančový džus (bude to syčet). Nechte krátce povařit, přidejte kachní vývar a vařte na středním plamenu cca 15–20 minut, dokud nezhoustne a nezredukuje se na polovinu. Dochuťte solí, případně pár kapkami citronu.

4
Hotovo
45 minut

Příprava a glazování brambor

Bramboru nakrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. Opečte dozlatova na oleji z obou stran a nechte vychladnout. Vložte kousky brambor do sous-vide sáčku a přidejte k nim 2-3 lžíce pomerančové omáčky. Opět vakuujte. Vařte sous-vide 35 min při teplotě 80 °C.

5
Hotovo
5 minut

Zapečení kachny

Jakmile jsou kachní prsa uvařená, vyjměte prsa ze sáčku a kůží dolů prsa položte na rozpálenou suchou pánev. Zatlačte špachtlí, aby se celá plocha opékala rovnoměrně. Opékejte 2–3 minuty, dokud kůže nebude zlatavá a křupavá.

6
Hotovo
5 minut

Servírování

Nakrájejte kachní prsa na silnější plátky. Servírujte společně s kousky glazovaných brambor a přelijte pomerančovou omáčkou. Můžete je ozdobit kousky ovoce (např. fíky, čerstvou mátou, tymiánem, skvěle se hodí i kandované pomerančové plátky, nebo hrubě drcený růžový pepř).
Dobrou chuť!

blank
předchozí
Ossobuco po milánsku
další
Hruška na víně
předchozí
Ossobuco po milánsku
další
Hruška na víně

2 Comments Skrýt komentáře

Po 50ti minutách na uvedenou teplotu je kachna úplně syrová. Museli jsme vařit 2,5 hodiny, což nám dost posunulo čas oběda.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here