Ingredience
- 450 g chobotnice
- 1 lžíce olivový olej
- 140 g máslo
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce citronová šťáva
- Dle chuti sůl
- Dle chuti černý pepř
Recept
Vaření chobotnice může být výzvou kvůli její pevné struktuře, ale s technikou sous vide se její maso stává překvapivě jemné a křehké. Pomalým vařením při přesně kontrolované teplotě dosáhnete perfektní konzistence, a po krátkém osmažení nebo grilování získá chobotnice krásnou křupavou texturu. Tento způsob přípravy vám zajistí skvělý výsledek, který si zamilujete.
Postup
1 Hotovo 10 min |
PŘÍPRAVA CHOBOTNICE |
2 Hotovo 5 hod |
VAŘENÍ SOUS VIDE |
3 Hotovo 1 hod |
CHLAZENÍPo uvaření chobotnici vyndáme a ochladíme – buď ji na 15 minut vložíme do ledové lázně, nebo ji necháme přibližně 1 hodinu chladit v lednici. Poté ji osušíme papírovými utěrkami. |
4 Hotovo 6 min |
OSMAŽENÍ CHOBOTNICE |
5 Hotovo 3 min |
PŘIPRAVA CITRONOVÉ OMÁČKYV malé misce smícháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Touto omáčkou pokapeme hotovou chobotnici, případně chobotnici dochutíme ještě petrželkou. |
6 Hotovo 2 min |
SERVÍROVÁNÍ |