Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

0 0
Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g chobotnice
1 lžíce olivový olej
140 g máslo
2 stroužky česnek
1 lžíce citronová šťáva
Dle chuti sůl
Dle chuti černý pepř

Ideální volba pro všechny, kdo milují mořské plody a jemné chutě.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Vaření chobotnice může být výzvou kvůli její pevné struktuře, ale s technikou sous vide se její maso stává překvapivě jemné a křehké. Pomalým vařením při přesně kontrolované teplotě dosáhnete perfektní konzistence, a po krátkém osmažení nebo grilování získá chobotnice krásnou křupavou texturu. Tento způsob přípravy vám zajistí skvělý výsledek, který si zamilujete.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo
10 min

PŘÍPRAVA CHOBOTNICE

Chobotnici důkladně omyjeme a očistíme. Odstraníme inkoustový vak, vnitřní orgány a zobák. Poté ji potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

2
Hotovo
5 hod

VAŘENÍ SOUS VIDE

Chobotnici vložíme do vakuovacího sáčku a umístíme do vodní lázně, která má teplotu 77 °C. Vaříme 5 hodin. Po celou dobu musí být chobotnice zcela ponořená.

3
Hotovo
1 hod

CHLAZENÍ

Po uvaření chobotnici vyndáme a ochladíme – buď ji na 15 minut vložíme do ledové lázně, nebo ji necháme přibližně 1 hodinu chladit v lednici. Poté ji osušíme papírovými utěrkami.

4
Hotovo
6 min

OSMAŽENÍ CHOBOTNICE

Na rozpálené pánvi osmažíme chobotnici z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude pěkně hnědá. Alternativně ji můžeme ogrilovat.

5
Hotovo
3 min

PŘIPRAVA CITRONOVÉ OMÁČKY

V malé misce smícháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Touto omáčkou pokapeme hotovou chobotnici, případně chobotnici dochutíme ještě petrželkou.

6
Hotovo
2 min

SERVÍROVÁNÍ

Chobotnici podáváme ihned, ideálně s jasmínovou rýží, s čerstvými bylinkami nebo grilovanou zeleninou.
Dobrou chuť!

blank
piri piri vepřové na jehle
předchozí
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
cuketa
další
Cuketa s parmezánem
piri piri vepřové na jehle
předchozí
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
cuketa
další
Cuketa s parmezánem

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here