• Domů
  • Ryby
  • Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

0 0
Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g chobotnice
1 lžíce olivový olej
1 lžíce máslo
2 stroužky česnek
1 lžíce citronová šťáva
dle libosti sůl
dle libosti černý pepř

Pro milovníky mořských plodů.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Může se zdát vaření chobotnice doma náročné, díky jejím tvrdým tkáním, ale není tomu tak. Díky metodě sous vide se chobotnice pomalým vařením uvaří do měkka. Budete mít jemné masíčko, které když pak hodíte na pánev či gril, bude mít ještě krásně křupavou strukturu.

Postup

1
Hotovo
10 min

CHOBOTNICI OČISTÍME

Umyjeme a očistíme chobotnici, odstraníme inkoustový vak, vnitřní orgány a vytáhneme zobák. Chobotnici potřeme olejem společně se solí a pepřem.

2
Hotovo
5 hod

VAŘÍME

Chobotnici vložíme do vaku a ten umístíme do vodní lázně, která má teplotu 77 ° C a vaříme 5 hodin. Chobotnice je po celou dobu vaření ve vodní lázni celá ponořená.

3
Hotovo
1 hod

CHLADÍME

Po uvaření chobotnice ve vodní lázni, ji vyndáme a dáme buď na 15 minut chladit do ledové lázně, anebo ji můžeme nechat chladit v ledničce, přibližně 1 hodinu. Jakmile je chobotnice vychlazená, osušíme ji papírovými utěrkami.

4
Hotovo
6 min

SMAŽÍME

Rozpálíme si velkou pánev a vložíme do ní chobotnici, kterou osmažíme z každé strany 2-3 minuty, dokud nebudě pěkně hnědá. Případně lze místo pánve použít gril.

5
Hotovo
3 min

PŘIPRAVÍME SI SAUCE

V malé misce si smícháme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Sauce pokapeme na chobotnici, případně chobotnici dochutíme ještě petželkou.

6
Hotovo
2 min

SERVÍRUJEME

Můžeme podávat, dobrou chuť.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Michaela Lukešová

Gurmánka, která nikdy nepohrdne výborným jídlem. Její recepty roztancují vaše chuťové pohárky.

piri piri vepřové na jehle
předchozí
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
cuketa
další
Cuketa s parmezánem
piri piri vepřové na jehle
předchozí
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
cuketa
další
Cuketa s parmezánem

Přidejte svůj komentář