Ingredience
- 450 g chobotnice
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce máslo
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce citronová šťáva
- dle libosti sůl
- dle libosti černý pepř
Recept
Může se zdát vaření chobotnice doma náročné, díky jejím tvrdým tkáním, ale není tomu tak. Díky metodě sous vide se chobotnice pomalým vařením uvaří do měkka. Budete mít jemné masíčko, které když pak hodíte na pánev či gril, bude mít ještě krásně křupavou strukturu.
Postup
1 Hotovo 10 min |
CHOBOTNICI OČISTÍME |
2 Hotovo 5 hod |
VAŘÍME |
3 Hotovo 1 hod |
CHLADÍMEPo uvaření chobotnice ve vodní lázni, ji vyndáme a dáme buď na 15 minut chladit do ledové lázně, anebo ji můžeme nechat chladit v ledničce, přibližně 1 hodinu. Jakmile je chobotnice vychlazená, osušíme ji papírovými utěrkami. |
4 Hotovo 6 min |
SMAŽÍME |
5 Hotovo 3 min |
PŘIPRAVÍME SI SAUCEV malé misce si smícháme rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Sauce pokapeme na chobotnici, případně chobotnici dochutíme ještě petželkou. |
6 Hotovo 2 min |
SERVÍRUJEME |