Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Pstruh Sous-Vide s citrusy a bylinkami

Pstruh Sous-Vide s citrusy a bylinkami

0 0
Pstruh Sous-Vide s citrusy a bylinkami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg pstruh 4 porce po 250 g,čerstvý, chlazený
Dle chuti sůl
Dle chuti pepř
2 ks pomeranč nakrájené na tenké plátky
2 ks citrón nakrájené na tenké plátky
10 větviček tymián čerstvý čerstvý
10 snítek pažitka čerstvá
20 g máslo volitelné

Delikátní pstruh připravený šetrnou metodou sous-vide.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Pstruh připravený metodou sous-vide je výjimečně šťavnatý, jemný a plný chuti. Nejlépe si ho vychutnáte ihned po uvaření. Skvěle ladí se sezónní zeleninou, křupavými bramborami, jemnou bramborovou kaší nebo nadýchaným kuskusem. Pokud máte rádi křupavou kůžičku, stačí ho krátce a zprudka opéct na pánvi nebo grilu.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
10 minut

PŘÍPRAVA RYBY

Ryby vykuchejte (pokud ještě nejsou) a odstraňte šupiny. Opláchněte je pod tekoucí studenou vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty. Poté pstruhy osolte a opepřete. Do každé ryby vložte několik větviček tymiánu, pažitku a kousek másla (volitelné).

2
Hotovo
1 hodina 5 minut

Vakuování a vaření

Pomeranče a citróny nakrájejte na tenké plátky a naskládejte kolečka na jednu stranu každé ryby. Uzavřete ryby do vakuového sáčku a sáček vakuujte. Vložte do sous vide lázně a vařte po dobu 1 hodiny při teplotě 58 °C.

3
Hotovo
10 minut

ZCHLAZENÍ A PŘÍPADNÉ DOPEČENÍ

Po uplynutí doby vaření opatrně vyjměte sáčky z lázně a ryby opatrně vyjměte. Nechte je odkapat a vychladnout při pokojové teplotě. Pokud chcete, můžete je ještě rychle opéct na pánvi nebo grilu, aby kůžička byla křupavá.

4
Hotovo
2 minuty

Servírování

Podávejte s pečenými bramborami, bramborovou kaší, kuskusem nebo lehkým zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

blank
květákový steak sous-vide
předchozí
Květákový steak s tahini dipem
sous-vide kapustičky s piniovými oříšky
další
Kapustičky s piniovými oříšky
květákový steak sous-vide
předchozí
Květákový steak s tahini dipem
sous-vide kapustičky s piniovými oříšky
další
Kapustičky s piniovými oříšky

3 Comments Skrýt komentáře

S těmi teplotami dost bojuju a mám
tom velký zmatek. Tady v receptu se uvádí 60min 58st. V tabulce teplot 20min 52st.
A třeba tady
https://youtu.be/bnTfkvXbWL0?feature=shared
Roman Paulus 4minuty 64st.
A všichni mají vysledek ideální.
Tak mám z toho nějak zmatek. U vepřového jdou rozdíly i vice než 10hodin. Nějaké doporučením k tem tabulkový teplotami přistupovat nebo v průběhu vaření nějak průběžně vyhodnocovat a časy upravovat? Už jsem maso i převařil a dobré to nebylo

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here