Background Image

Kapustičky s piniovými oříšky

0 0
Kapustičky s piniovými oříšky

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g růžičková kapusta
1/2 šálku máslo
3 lžíce česnek
2 lžičky sůl
1/4 lžičky pepř
NA OPÉKÁNÍ
1/2 lžíce olivový olej
2 lžičky med
1/4 šálku piniové oříšky
1 lžíce citronová šťáva
2 lžičky balsamico
NA LEDOVOU LÁZEŇ
voda
led

Růžičková kapusta sous-vide aneb jak z kapustiček vymáčknout to nejlepší

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

  • NA OPÉKÁNÍ

  • NA LEDOVOU LÁZEŇ

Recept

Sdílet

Kapustičky připravené sous-vide jsou jednu úroveň nad kapustičkami připravenými jakýmkoli jiným způsobem. Tohle bude váš oblíbený vitamínový kousek – prostě uvařené do měkké a zároveň křupavé dokonalosti. Je čas říci sbohem kašovité vařené zelenině bez chuti!

Číst
Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

Postup

1
Hotovo

VAŘÍME KAPUSTIČKY

Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Očistěte a přepulte kapustičky a vložte je do sáčku v jedné vrstvě společně s česnekem na kostičky, solí a máslem na kostky. Vakuujte a vložte do lázně na 60 minut.
Po uvaření vytáhněte a rychle vložte do ledové lázně na dvě minuty. Poté kapustičky vytáhněte a osušte papírovými utěrkami do sucha.

2
Hotovo

OPÉKÁME KAPUSTIČKY

Předehřejte si gril na vysokou teplotu. V misce smíchejte kapustičky s olivovým olejem a medem (volitelné). Přidejte piniové oříšky a vše přemístěte na plech nebo pánev na pečící papír. Opékejte 3-5 minut.

3
Hotovo

SERVÍRUJEME KAPUSTIČKY

Dejte kapustičky i s oříšky na talíř nebo do mističky a zakápněte citronovou šťávou a balsamicem (volitelné).

Zdroj: sipbitego.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

sous vide pstruh
předchozí
Pstruh sous-vide
sous-vide batátové hranolky
další
Batátové hranolky
sous vide pstruh
předchozí
Pstruh sous-vide
sous-vide batátové hranolky
další
Batátové hranolky

Přidejte svůj komentář