Ingredience
-
5 - 6 ks filety z lososa cca 250 g/ks
-
2 lžíce olivový olej
-
4 lžíce med
-
2 lžíce limetková šťáva
-
4 lžíce koriandr čerstvý
-
2 lžíce čerstvá bazalka
-
5-6 stroužků česnek
-
sůl
-
pepř
Recept
Sdílet
Pokud hledáte vcelku zdravé a zároveň bezlepkové jídlo, tento recept rozhodně dobře poslouží. Sous-vide vařením bude ryba skvěle šťavnatá a bylinky v sáčku ji skvěle dochutí. Jakmile bude jídlo v lázni, máte spoustu času na vymyšlení přílohy – doporučujeme třeba brokolici nebo brambory.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si lázeň o teplotě 49 °C.
V míse smíchejte med, limetkovou šťávu, nasekaný koriandr a bazalku a mačkaný česnek. Osušte filety a lehce osolte, opepřete a pokapejte olejem z obou stran.
|
|
VAŘENÍ
Filety polijte připravenou bylinkovou směsí a vložte do sous-vide sáčků. Do každého sáčku dejte 2-3 filety v jedné vrstvě a opět polijte směsí. Poté vakuujte.
Vložte sáčky do lázně a zatěžkejte nebo připněte. Vařte po dobu 50 minut, maximálně pak 1,5 hodiny.
|
|
PODÁVÁNÍ
V mezičase si připravte zeleninu na přílohu.
Po uvaření vytáhněte filety ze sáčku, dejte rovnou s přílohou na talíř a podávejte.
Zdroj: cookingwithrich.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"