Ingredience
- 200 g quinoa
- 2 stroužky česnek
- 1 větvička čerstvá bazalka
- 1/2 lžičky košer sůl
- 375 ml voda
Recept
Připravit quinou na plotně může být výzva. Jednu minutu je nedovařená, a za pár minut z ní je kaše. Sous-vide vaření tento problém řeší. Díky přesné teplotě a času bude výsledek pokaždé perfektní a quinoa dokonale nadýchaná. Navíc můžete přidat jakékoli oblíbené bylinky nebo koření a zajistit tak bohatou chuť.
Postup
1 Hotovo 10 min |
PŘÍPRAVAPředehřejte vodní lázeň na 82.2 °C. Quinou pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili hořkou chuť. Do středně velkého sáčku (zipového nebo vakuovacího) vložte propláchnutou quinou, oloupané stroužky česneku, celou větvičku bazalky, sůl a přilijte 375 ml vody. Sáček uzavřete technikou vytlačení vzduchu vodou. |
2 Hotovo 1 hod |
VAŘENÍ |
3 Hotovo 5 min |
Dokončení a servírování |
1 Comments Skrýt komentáře
Prosím kolik vody do sáčku? Nebo stačí voda z proplachu?