Ingredience
- 6 ks vejce
- 1/2 šálku strouhaný GruyereMůžete nahradit sýrem ementál
- 1/4 šálku smetanový sýrDoporučujeme smetanový sýr Philadelphia
- 1/4 lžičky sůl
- 3 plátky slanina
-
Další vybavení:
- 6 zavařovacích sklenic 4oz/125ml s 2dílnými šroubovacími víčky
Recept
Lehce pikantní vejce se slaninou a sýrem Gruyère si zamilujete hned napoprvé. Jakmile si je jednou připravíte ke snídani, budete se k nim chtít vracet znovu a znovu – jsou silně návykové. Někdy zkuste i variantu, kdy slaninu upečete v troubě na pečicím papíře při teplotě 205 °C po dobu 16 až 20 minut, v závislosti na výkonu vaší trouby. A nezapomeňte si připravit dostatek vajec!
Postup
1 Hotovo 10 minut |
Příprava vařiče a směsi |
2 Hotovo 2 minuty |
Příprava sklenic |
3 Hotovo 2 minuty |
Plnění sklenic vaječnou směsí |
4 Hotovo 1 hodina 4 minuty |
Příprava sklenic k vařeníSklenice uzavřete dvoudílnými víčky a utáhněte je pouze konečky prstů, aby mohl unikat vzduch. |
5 Hotovo 1 minuta |
ServírováníPo uvaření sklenice opatrně vyjměte z lázně a podávejte rovnou z nádoby. Dobrou chuť! |
1 Comments Skrýt komentáře
Ako dlho vydrzia v chladnicke?