Background Image
  • Domů
  • Vejce
  • Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyère

Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyère

0 0
Sous Vide vejce se slaninou a sýrem Gruyère

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 ks vejce
1/2 šálku strouhaný Gruyere Můžete nahradit sýrem ementál
1/4 šálku smetanový sýr Doporučujeme smetanový sýr Philadelphia
1/4 lžičky sůl
3 plátky slanina
Další vybavení:
6 zavařovacích sklenic 4oz/125ml s 2dílnými šroubovacími víčky

Vejce, slanina a sýr – klasika, která nikdy nezklame.

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

  • Další vybavení:

Recept

Sdílet

Lehce pikantní vejce se slaninou a sýrem Gruyère si zamilujete hned napoprvé. Jakmile si je jednou připravíte ke snídani, budete se k nim chtít vracet znovu a znovu – jsou silně návykové. Někdy zkuste i variantu, kdy slaninu upečete v troubě na pečicím papíře při teplotě 205 °C po dobu 16 až 20 minut, v závislosti na výkonu vaší trouby. A nezapomeňte si připravit dostatek vajec!

Postup

1
Hotovo
10 minut

Příprava vařiče a směsi

Nastavte sous vide vařič na 77,8 °C.
Mezitím v mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte vejce, oba sýry (nebo jiný mléčný výrobek jako smetanu) se solí a vyšlehejte do hladka.

2
Hotovo
2 minuty

Příprava sklenic

Položte sklenice na pracovní plochu. Do každé vložte půlku plátku slaniny.

3
Hotovo
2 minuty

Plnění sklenic vaječnou směsí

Vaječnou směs rovnoměrně rozdělte do všech sklenic.

4
Hotovo
1 hodina 4 minuty

Příprava sklenic k vaření

Sklenice uzavřete dvoudílnými víčky a utáhněte je pouze konečky prstů, aby mohl unikat vzduch.
Pokud víčka utáhnete příliš pevně, sklenice by se mohly ve vodní lázni rozbít.
Ponořte sklenice do vodní lázně a vařte po dobu jedné hodiny.

5
Hotovo
1 minuta

Servírování

Po uvaření sklenice opatrně vyjměte z lázně a podávejte rovnou z nádoby.

Dobrou chuť!

blank
uzené hrudí
předchozí
Sous Vide hovězí uzený bok
vodka
další
Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými brambory Yukon Gold
uzené hrudí
předchozí
Sous Vide hovězí uzený bok
vodka
další
Sous Vide Steak ze svíčkové se šťouchanými brambory Yukon Gold

1 Comments Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here