Background Image

Dokonalé ztracené vejce sous-vide

0 0
Dokonalé ztracené vejce sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 čerstvé vejce
sůl
pepř
na posypání čerstvá petržel

U ztraceného vejce připraveného v horké lázni se nezapotíte!

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Ztracené, nebo také zastřené, vejce je elegantním výsledkem vaření, kdy bílek je tak akorát pevný na to, aby udržel krémový žloutek v krásném kulatém obalu. Příprava sous-vide je naprosto bez nepořádku a vždy se povede, stačí dodržet pár jednoduchých kroků. Můžete je připravit nesčetněkrát a vždy je využijete – jen tak samotné, na toast, jako vejce benedikt, na salát, snídani, nebo brunch.

Číst
Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

Postup

1
Hotovo

VEJCE DO LÁZNĚ

Předehřejte si lázeň o teplotě 75°C.
Pomocí děrované naběračky vložte vejce na dno hrnce a vařte 14 minut.

2
Hotovo

VEJCE NA TALÍŘ

Po uvedeném čase vejce vytáhněte a vložte do ledové lázně, nebo držte pod kohoutkem se studenou vodou po dobu 1 minuty.
Opatrně rozbijte nožem širokou část vejce a otevřete. Oloupejte část skořápky a pak "vylijte" vejce do misky nebo třeba rovnou na toast. Osolte, opepřete, případně posypte sekanou petrželkou.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

losos s kaparovou omáčkou
předchozí
Losos s kaparovou omáčkou
kokosový pudink sous-vide
další
Kokosový pudink s karamelem
losos s kaparovou omáčkou
předchozí
Losos s kaparovou omáčkou
kokosový pudink sous-vide
další
Kokosový pudink s karamelem

Přidejte svůj komentář