Background Image

Omeleta s parmazánem a bylinkami

0 0
Omeleta s parmazánem a bylinkami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks vejce
1 lžíce jarní cibulka
1 lžíce parmazán
1 lžíce máslo
sůl
pepř
čerstvá petržel na posypání

Rychlá vaječná omeleta sous-vide - to je chutná snídaně, ale i pohoštění pro více osob.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jedním z oblíbených využití metody sous-vide je příprava vajíček. Vaření sice trvá déle, ale výsledek je nesrovnatelný. Navíc, pokud chcete hostit více lidí, nebudete se o moc víc namáhat, protože vaření nevyžaduje vaši asistenci. Prostě jen každou omeletu dáte do jiného sáčku a šup to do lázně!

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA LÁZNĚ

Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 74ºC.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA OMELETY

Rozbijte vejce do střední misky a dobře rozšlehejte. Přidejte najemno nakrájenou cibulku, nastrouhaný parmazán, máslo na kostky a špetku soli a pepře. Znovu rozšlehejte.

3
Hotovo

VAŘÍME OMELETU

Opatrně nalejte vaječnou směs do středně velkého zipového sáčku. Pomocí vody vytlačte zbytek vzduchu a zazipujte. Vložte do vodní lázně a pokud není směs pod vodou, zatěžkejte talířem. Vařte 10 minut.

4
Hotovo

TVARUJEME OMELETU

Po 10 minutách vyjmeme sáček z lázně. Jemně vytvarujeme vejce do požadovaného tvaru omelety a vrátíme sáček zpět do lázně. Znovu zatížíme a nastavíme časovač na dalších 10 minut.

5
Hotovo

SERVÍRUJEME

Po zazvonění časovače vyjmeme sáček z vodní lázně. Opatrně přeneseme omeletu ze sáčku na talíř. Posypeme petrželkou a servírujeme.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

nakládaná červená cibulka
předchozí
Nakládaná červená cibulka
Vepřové kotlety bez kosti
další
Vepřové kotlety bez kosti
nakládaná červená cibulka
předchozí
Nakládaná červená cibulka
Vepřové kotlety bez kosti
další
Vepřové kotlety bez kosti

Přidejte svůj komentář