• Home
  • Zelenina
  • Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)

Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)

0 0
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

3 větší kusy pastinák může být i petržel
3 stroužky česnek
60 ml olivový olej
1 větvička rozmarýn čestvý
podle potřeby sůl

Tento recept vás naučí, že petržel je dobrá i na jiné pokrmy, než jsou polévky a omáčky.

Vlastnosti:
  • Vegan
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Teploty vytrvale klesají, den se zkracuje a všem je jasné, že přichází zima. Pastinák a petržel patří mezi nejchutnější zimní zeleniny, ale lidé je bohužel neumí připravit, takže si s nimi obvykle vystačí na polévky či omáčky. A to je škoda. Rozhodli jsme se provést malou osvětu a prozradit recept, díky kterému se tuto zeleninu naučíte jíst i jinak.

Kroky

1
hotovo
5 - 10 min

Opečeme česnek

Jedná se o volitelný krok. Pokud česnek opečeme v oleji, zelenina bude mít ještě lepší chuť.

Do malého hrnce nalijeme olej a rozehřejeme ho. Přidáme 3 stroužky česneku a pomalu fritujeme, dokud česnek nezhnědne.

Olej odstavíme z plotýnky a necháme zchladit.

2
hotovo
3 min

Připravíme pastinák

Pastinák či petržel pečlivě oloupeme. Ostrým nožem odkrojíme tvrdou hlavičku s natí.

Omyjeme pod studenou tekoucí vodou.

3
hotovo
2 min

Nakrájíme pastinák

Pastináky podélně překrojíme a dále nakrájíme na kousky asi 1 cm široké.

4
hotovo
5 min

Sbalíme a ochutíme

Nakrájený pastinák dáme do sous vide sáčku. Přidáme 3 stroužky česneku, olej, čerstvý rozmarýn (nasekaný na drobno) a sůl.

Vakuově zabalíme.

5
hotovo
30 min

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 90 °C. Přidáme sáček s pastinákem a vaříme po dobu 30 minut.

6
hotovo

Servírujeme

Pastinák vyjmeme ze sáčku a okamžitě servírujeme.

Jedná se o skvělou přílohu k masu, ale i jako samostatně stojící jídlo.

ladyambientte

dezert z vaječného koňaku
předchozí
Bohatá krémová přesnídávka z vajíček
Výborná sous vide tykev (nebo dýně)
Další
Výborná sous vide tykev (nebo dýně)

Přidej svůj komentář