Background Image

Bohatá sous vide kuřecí polévka

0 0
Bohatá sous vide kuřecí polévka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 kg kuřecí vývar
230 g brambory baby
160 g cibule růžová
6 g česnek mletý
6 g hřebíček mletý
100 g mrkev oloupaná
kuře v celku
150 g žampiony
100 g pórek pouze světlé a bílé části
4,5 g tymián čerstvé snítky
60 g hořčice dijonská
podle potřeby sůl
podle potřeby černý pepř
30 g petržel čerstvá
podle potřeby olivový olej

Bohatá sous vide kuřecí polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod.

Ingredience

Recept

Sdílet

V tomto receptu vás naučíme vařit sous vide kuřecí polévku, za kterou by se nemuseli stydět ani prvotřídní kuchaři. Metoda sous vide umožní správné provaření kuřete a pomůže vytvořit bohatý sós, zelenina se přitom nerozvaří a na skus zůstane pěkně křupavá.

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo
5 min

Uvaříme vývar a zeleninu

Do hrnce nalijeme kuřecí vývar a přivedeme ho k varu. Přidáme brambůrky, cibuli a česnek a vaříme pět minut. Následně vložíme mrkev a vaříme dalších pět minut.

Sundáme z ohně a hrnec i s náplní dáme zchladit do ledové vodní lázně.

2
Hotovo
10 min

Svážeme kuře

Za pomoci pevného provázku svážeme kuře, aby drželo při sobě. To znamená především svázání nohou a křidélek, aby nedošlo k jejich nechtěnému odlomení/odpadnutí.

3
Hotovo
5 min

Vložíme do sáčku

Do velkého sous vide uzavíratelného sáčku vložíme kuře, houby, pórek, tymián, šalvěj a hořčici a vše zalijeme mixem vývaru a zeleniny. Vakuově zabalíme.

4
Hotovo
6 h

Vaříme

Vaříme v sous vide lázni při 65 °C a to po dobu 6 hodin.

5
Hotovo
10 min

Vyjmeme a připravíme k dalšímu zpracování

Sáček vyjmeme z lázně a otevřeme. Vývar nalijeme do středně velké nádoby. Kuře a zeleninu dáme stranou.

Z kuřete odstraníme motouz. Obereme ho a nakrájíme na kousky, které se budou dobře kousat. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky jako kuře.

6
Hotovo
5 min

Dochutíme

Vývar vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme a přidáme petržel a olivový olej. Vývar rozlijeme do mističek a přidáme zeleninu a kuře. Okamžitě podáváme.

blank

ladyambientte

Piccata omáčka
předchozí
Piccata omáčka
Sous vide kuře připravované vcelku
další
Sous vide kuře připravované vcelku
Piccata omáčka
předchozí
Piccata omáčka
Sous vide kuře připravované vcelku
další
Sous vide kuře připravované vcelku

Přidejte svůj komentář